2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Koronavírus: felfüggesztették a Formula–E idei szezonját

A nézők és a versenysportban dolgozók biztonsága érdekében legalább két hónapra felfüggeszti az FIA a Formula–E jelenleg tartó 2019/2020-as szezonját – közölték a szervezők nem sokkal azután, hogy a Forma–1 idénynyitó ausztrál nagydíját is törölték. 

Az április 4-ére időzített római futamot, mely a Formula E hatodik eseménye lett volna ebben az évadban, az olasz hatóságokkal egyeztetve már egy héttel ezelőtt elhalasztották a tisztán elektromos versenysorozat rendezői, míg a június 6-ai jakartai futam elnapolásáról szerdán született meg a döntés. A március 21-ei kínai Sanya ePrix is hasonló sorsra jutott.

Fotó: FIA

A szervezők egy a versenysportban használatos zászlós rendszert vezettek be annak jelölésére, hogy mely hónapok futamait szükséges átszervezni, és melyek mehetnek tovább az eredeti tervek szerint. Március és április vörös zászlót kapott, ami azt jelenti, hogy ebben a két hónapban biztosan nem láthatjuk összecsapni az elektromos versenygépeket a pályán, azaz a párizsi ePrixnek is búcsút mondhatunk. 

Júniusnak és júliusnak zöld színű zászlót lengetett a FIA, így amennyiben sikerül felülkerekedni a COVID-19-járványon, úgy a nyári hónapokban az eredeti dátumokkal folytatódhat az idei szezon. 

Neked ajánljuk
Napelemek az autón Már készül az önvezető villanyautóknak szánt alagútrendszer Videó: így készülnek a Teslák Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam