2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csúcskategóriás villanyjárgányt villantott az Apex

Lerántotta a leplet elektromos sportautójáról az Apex, amely így akar betörni az elektromobilitás piacára. A 650 lóerős járgány egyedi külsővel és brutális gyorsulással csábítaná a csúcskategóriás zéróemissziós autók rajongóit. 

Az AP-0 meghajtást egyetlen 484 kilowattos (650 lóerős) villanymotor végzi, de a 2,3 másodperces gyorsulás nulláról százra így is a legjobbak közé sorolható, és a 306 km/h-s végsebesség sem kevés egy utcai használatra tervezett autónál. 

Aki nem csupán a gyűjteménye egy darabjának szánja ezt a 150 000 fontról (durván 58 millió forintról) induló bestiát,

hanem komolyabb utazásokra is befogná, az a legtakarékosabb módban közel 515 kilométernyi hatótávot tud kicsikarni a 90 kWh-s aksiból a WLTP szerint. 

Az első darabok 2022 végén készülnek el, ám addig még néhány átalakításon átesik az egyelőre koncepcióként bemutatott villanyautó.

Forrás: Apex Motors/Youtube
Neked ajánljuk
Közel a valódi önvezető autó? Vezeték nélküli e-taxi-feltöltő rendszeren dolgozik a Jaguar Land Rover Sikeres volt a villanyautók vásárlását támogató pályázat Az Európai Bizottság elnökéhez fordult segítségért Áder János A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam