2020. június 4., Bulcsú
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Hyundai villanyautója az utastér levegőjét is tisztíthatja

A Hyundai bemutatta legújabb koncepció-villanyautóját, a Prophecy-t. A stílusos modell az önvezetés szellemében született, ráadásul az utastérben és a környezetében is tisztítani tudja a levegőt.

A Hyundai közleménye szerint a Prophecy tisztítani fogja a levegőt az utasterében és a környezetében egyaránt.

A rendszer folyamatosan méri a szálló por koncentrációt a kabinban, és szükség esetén beszívja, megszűri és keringteti a kinti levegőt.

Amikor a beltéri levegő elérte a kívánt minőséget, az autó az ajtók alján található két szellőzőnyíláson keresztül juttatja vissza a külvilágba a szűrt levegőt. A légtisztító berendezés üzemeltethető vezetés, forgalmi megállás vagy akár töltés közben is.

Fotó: Hyundai

Az utaskomfort megteremtéséhez nélkülözhetetlen egy kiváló légkondicionáló rendszer, ugyanis a Prophecy ablakai nem nyithatók. Ha a járgány valaha gyártósorra kerül, feltehetőleg a Hyundai és a Kia közös gondozásában álló új platformra fog épülni.

Fotó: Hyundai
Neked ajánljuk
Ez lenne a Honda következő villanyautója? A hollandok hisznek a napelemes autó sikerében Az EU eurómilliárdokkal támogatná a zöldebb közlekedést A fehér szarvas (természetfilm) Túl sokat gyűjtenek evésre belőle, kipusztulás szélén áll egy törökországi békapopuláció
Tovább a forrásra: zoldautok.hu
Vissza
Hírfolyam