2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Hyundai villanyautója az utastér levegőjét is tisztíthatja

A Hyundai bemutatta legújabb koncepció-villanyautóját, a Prophecy-t. A stílusos modell az önvezetés szellemében született, ráadásul az utastérben és a környezetében is tisztítani tudja a levegőt.

A Hyundai közleménye szerint a Prophecy tisztítani fogja a levegőt az utasterében és a környezetében egyaránt.

A rendszer folyamatosan méri a szálló por koncentrációt a kabinban, és szükség esetén beszívja, megszűri és keringteti a kinti levegőt.

Amikor a beltéri levegő elérte a kívánt minőséget, az autó az ajtók alján található két szellőzőnyíláson keresztül juttatja vissza a külvilágba a szűrt levegőt. A légtisztító berendezés üzemeltethető vezetés, forgalmi megállás vagy akár töltés közben is.

Fotó: Hyundai

Az utaskomfort megteremtéséhez nélkülözhetetlen egy kiváló légkondicionáló rendszer, ugyanis a Prophecy ablakai nem nyithatók. Ha a járgány valaha gyártósorra kerül, feltehetőleg a Hyundai és a Kia közös gondozásában álló új platformra fog épülni.

Fotó: Hyundai
Neked ajánljuk
Sorozatgyártásra kész az ultrarcuki elektromos minijármű Itt vannak az első igazán látványos képek a Subaru 2022-ben érkező elektromos modelljéről 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
Tovább a forrásra: zoldautok.hu
Vissza
Hírfolyam