2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Titokban érkezhet az A1 e-tron?

Az Audi eddig nem mondott semmit arról, hogy a tervei között szerepelne a tisztán elektromos meghajtású Audi A1 e-tron, de a német statisztikákban A1-ek regisztrációjára bukkantak. Ez egyértelmű jele lehet annak, hogy az ötkarikás márka új, akkumulátorhajtású modelleken dolgozik.

Az Audi 2025-ig nem kevesebb, mint 30 elektromos modellt kíván piacra dobni, amiből 20 teljes egészében elektromos hajtásláncot kap. Mindehhez négy platformot kívánnak igénybe venni, köztük a Volkswagen-csoport által készített kis méretű autókhoz szánt MEB-et, ami az A1 számára is tökéletes választás lehetne.

Érdekesség, hogy a márka a 2010-es Genfi Autószalonra egy 12 kWh kapacitással rendelkező akkumulátorral és egy 75 kW teljesítményű villanymotorral ellátott hibrid A1-gyel érkezett, ám a projektből végül semmi nem lett. Vélhetően ezek voltak azok az idők, amikor a gyártó úgy gondolta, hogy jó ötlet lenne egy BMW i3-rivális piacra dobása.

 Audi A1 Citycarver Fotó: Audi

Az A1 e-tront később kissé feljavították, 2013-ban ugyanis már 13,3 kWh-s akkumulátorcsomaggal és 85 kW-os villanymotorral tesztelték, ám ennél tovább akkor sem ment vele a gyártó. A jelenlegi technológiát figyelembe véve egy frissen piacra dobott tisztán elektromos hajtású A1 valós körülmények között akár 320 kilométer megtételére is képes lehetne, vagyis nem kizárt, hogy az Audi ezúttal mindezt komolyan gondolja...

Neked ajánljuk
Kizárólag villanyautó lesz a következő Audi A3 Elektromos luxusautó Indiából? Szélvédők újrahasznosításával próbálkozik az Audi Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: motor1.com
Vissza
Hírfolyam