2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Májusra és júniusra is piros zászlót kapott a Formula E

A koronavírus-járvány miatt a FIA és a Formula E bejelentette, hogy tovább halasztják a tisztán elektromos versenysorozat idei, 2019/2020-as szezonjának folytatását, így a római, párizsi, szöuli és jakartai nagydíj után a berlini E-Prix is elmarad. 

A szezont március közepén függesztették fel a szervezők, akkor egy, a versenysportban használatos zászlós rendszert vezettek be annak jelölésére, hogy mely hónapok futamait szükséges átszervezni, és melyek mehetnek tovább az eredeti tervek szerint. Eddig a május sárga zászlós volt, ami azt jelenti, hogy fennállt a lehetősége a versenyek megtartásának a járványhelyzet javulása esetén, ám

az illetékesek most úgy döntöttek, hogy még túl korai lenne megrendezni az eseményeket, ezért belengették a piros zászlót a jövő hónapra.

Fotó: Formula E

Az eddigi tervek szerint nyáron már folytatódhatott volna a szezon, ám Németország bejelentette minden hazai tömegrendezvény lefújását egészen augusztus 31-ig. A szervezők fontolgatták, hogy nézők nélkül tartják meg az eseményt, de végül az elnapolása mellett döntöttek.

Július jelenleg sárga zászlós, azaz a New York-i és a londoni futamok is veszélyben vannak, de egyelőre van rá esély, hogy a nyár második hónapjában újra láthatjuk a pilótákat összecsapni az aszfalton.

Neked ajánljuk
Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Több mint 2000 pizzát kaptak a győri kórház dolgozói Autógyártás: 2030-ra várhatók az első teljesen klímasemleges modellek? Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam