2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Milyen legyen a finnek első villanyautója?

A finn Tritium beharangozott egy 500 kW teljesítményű, és körülbelül 300 kilométeres hatótávú villanysportkocsit, amely teljesen más irányból közelíti meg az exkluzivitás fogalmát. Elgondolásuk szerint ugyanis a jármű tervezői maguk a vásárlók lesznek.

Egyedül az autó hajtáslánca és az utastér két képernyője fix,

minden mást az ügyfelek fantáziájára bízna a finn gyártó, beleértve az egész karosszériát és utasteret.

Persze nem arról van szó, hogy mindenki a saját rajztudásával gazdálkodva elkészíti a látványtervet és elküldi a gyártónak, hanem a vásárlók folyamatosan kapcsolatot tartva a cég tervezőivel aktívan részt vehetnek a folyamatban. Mindez nem lehetetlen, ha mindössze 11 darab járművel számolnak a finnek, több mint 1 millió eurós áron.

Fotó: electrive.com

A villanyautosok.hu szerint a legfurcsább az egészben az, hogy a Tritium által közzétett látványtervek egyértelműen egy Lamborghini-utánzatot ábrázolnak. Ez végső soron teljesen mindegy lenne, hiszen a kész autók úgyis a megrendelők igényeit tükrözik majd, de a csapat állítólag a Top Marques monacói rendezvényen bemutat valamit júniusban – persze csak akkor, ha nem szól közbe a koronavírus. 

Neked ajánljuk
Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Hazai dizájntermékek segítségével hasznosul a Horvátország partjait szennyező hulladék Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát Zöldbe borul az egykori bécsi pályaudvar területe
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam