2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itt a villanypickup, amely akár 1000 kilométert is elmehet

A Tesla Cybertruck komoly riválisa lett a Nikola Badger, amely ha piacra kerül, akár 965 kilométert is futhat majd a hidrogén üzemanyagcellák és az akkumulátor együttes konstrukciójával. 

Amíg a Rivian R1T és a Tesla Cybertruck több mint 482 km távolságot bírnak el a maximálisan feltöltött lítium-ion áramforrással, ezzel szemben ezt a távolságot megduplázza az amerikai phoenixi székhelyű Nikola, akkujai és hidrogén üzemanyagcellás rendszere összekapcsolásának, jól kidolgozott társításának felhasználásával.

A gyártó tesztelése alapján

több mint 906 lóerő kapacitást adhat le a Badger, és nulláról 96 kilométer óránkénti sebességre 2,9 másodperc alatt gyorsul.

Fotó: Nikola

Azok a tulajdonosok, akik nem lesznek abban a helyzetben, hogy eljussanak a hidrogénüzemanyag-töltőhelyekhez, használhatják a pickupnak csak áramforrással kialakított változatát.

„A program elősegíti a picupok üzemanyagcella-összetevőinek költségcsökkentését, miközben felgyorsítja a hidrogénállomások bevezetését. Az ügyfelek számára az üzemanyagcellás vagy akkumulátoros-elektromos változat rendelésének lehetősége biztosítja, hogy mindenki számára csökkenjenek a költségek” – jelentette ki a Nikola elnöke, Mark Russel.

A Badger debütálására várhatóan szeptemberben, a phoenixi Nikola világkonferencián kerül sor. 

Neked ajánljuk
Már készül az önvezető villanyautóknak szánt alagútrendszer Újratervezés a Teslánál Mohafalakkal a szálló por ellen Kreatív alkotások vécépapír-gurigából Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam