2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itt a villanypickup, amely akár 1000 kilométert is elmehet

A Tesla Cybertruck komoly riválisa lett a Nikola Badger, amely ha piacra kerül, akár 965 kilométert is futhat majd a hidrogén üzemanyagcellák és az akkumulátor együttes konstrukciójával. 

Amíg a Rivian R1T és a Tesla Cybertruck több mint 482 km távolságot bírnak el a maximálisan feltöltött lítium-ion áramforrással, ezzel szemben ezt a távolságot megduplázza az amerikai phoenixi székhelyű Nikola, akkujai és hidrogén üzemanyagcellás rendszere összekapcsolásának, jól kidolgozott társításának felhasználásával.

A gyártó tesztelése alapján

több mint 906 lóerő kapacitást adhat le a Badger, és nulláról 96 kilométer óránkénti sebességre 2,9 másodperc alatt gyorsul.

Fotó: Nikola

Azok a tulajdonosok, akik nem lesznek abban a helyzetben, hogy eljussanak a hidrogénüzemanyag-töltőhelyekhez, használhatják a pickupnak csak áramforrással kialakított változatát.

„A program elősegíti a picupok üzemanyagcella-összetevőinek költségcsökkentését, miközben felgyorsítja a hidrogénállomások bevezetését. Az ügyfelek számára az üzemanyagcellás vagy akkumulátoros-elektromos változat rendelésének lehetősége biztosítja, hogy mindenki számára csökkenjenek a költségek” – jelentette ki a Nikola elnöke, Mark Russel.

A Badger debütálására várhatóan szeptemberben, a phoenixi Nikola világkonferencián kerül sor. 

Neked ajánljuk
7000 Tesla érkezik Kínából Európába A hordozható napelem akár életet is menthet Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával) 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam