2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európában is megjelenhetnek a kínai töltőrobotok

Európában is szabadalmaztatta CARL elnevezésű önvezető töltőrobot-technológiáját az Aiways, melyet legtöbben csak úgy ismernek, mint a kínai autógyártó, aminek a villanyautója hamarosan az Euronics üzletekben is megrendelhető lesz. 

A Volkswagen tavaly már belengette, hogy robottöltőkkel oldaná meg a villanyautósok egyik nagy problémáját: a szabad töltőpont állandó keresgélését. A  kínaiak azonban a jelek szerint gyorsabbak voltak a kivitelezéssel, habár azt egyelőre nem tudni, mikor fogják először élesben is bevetni az elektromosautó-töltés ezen formáját.

A CARL előnye, hogy egy bizonyos működési zónán belül bárhova parkol az autós, az önjáró robotok a GPS segítségével bemérik, és önállóan odanavigálnak hozzá, megkeresik a töltőcsatlakozót, rákapcsolódnak, és már indulhat is a töltés.

A tulajdonosnak mindössze annyi dolga van, hogy a mobiltelefonos applikáción jelzi, hogy töltésre van szüksége.

Miután a töltés befejeződött, a robotok vagy megindulnak a következő villanyautóhoz, vagy visszatérnek a saját állomásukra feltöltődni. Töltési teljesítményt nem adott meg az Aiways, de azt elárulta, hogy a villanyautó aksijának 80%-os feltöltése 50 perc alatt megvan. 

Meglehet, hogy hamarosan idehaza is találkozhatunk a készséges robottöltőkkel: 

Forrás: The Wheel Network/Youtube
Neked ajánljuk
Tíz óra alatt készülhet el a Volkswagen elektromos csúcsmodellje Appok, melyek nem hiányozhatnak egy villanyautós okostelefonjáról Gigantikus akkumulátor épül Ausztráliában Bemutatkozott a Citroën ë-Berlingo A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam