Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jön az első elektromos Kawasaki

A Harley Dawidson után úgy tűnik, a Kawasaki rajongóinak sem kell lemondaniuk az emissziómentes motorozásról. A japán márka új reménysége Endeavor néven és megannyi technikai meglepetéssel érkezik majd. 

Az elmúlt hetekben felkerült néhány rövid videó a Kawasaki YouTube-csatornájára. A visordown.com cikkéből pedig néhány – hivatalosan egyelőre nem megerősített – műszaki adat is kiderül.

A többi között új információ az is, hogy a motor a Kawasaki EV Endeavor nevet kapta, valamint az alábbi videóban is feltűnik, hogy a gyártó klasszikus lánchajtást választott az erőátvitelhez. A villanyautosok.hu cikkében rámutatott arra, hogy a motorra szerelt műanyag idomok ismerősek lehetnek a hagyományos hajtással szerelt Z400, Z650, valamint a Ninja 400 és Ninja 1000S modellekről.: 

Forrás: Kawasaki/YouTube

A másik videó az elektromos hajtás jól ismert jellemzőjére, az álló helyzetből rendelkezésre álló maximális nyomatékra hívja fel a figyelmet.

A beépített villanymotor teljesítménye mindössze 19 kW (26 LE). 

Forrás: Kawasaki/Youtube

Érdekesség, hogy a Kawasaki EV Endeavor sebességváltót kap, amely ráadásul nem is automata, hanem a klasszikus helyen, a bal lábnál helyezték el a váltókart. A négy fokozatú sebességváltó jelenléte már magyarázza, miért elég egy 19 kW teljesítményű villanymotor a sportos, dinamikus motorozáshoz.

Neked ajánljuk
Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) A hollandok hisznek a napelemes autó sikerében A kávé lehet az új üzemanyag? „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával) Anya és lánya szerelemprojektje ez a különleges, magyar márka
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam