2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez lenne a Honda következő villanyautója?

A Honda e tökéletes példa arra, hogy egy aranyos, retró stílusú városi elektromos autónak is van létjogosultsága a XXI. században. A márka ezúttal egy sportos EV fejlesztésén dolgozik, amely képes lesz továbbvinni a Honda e által teremtett értékeket.

Ezúttal nem kisautóról lenne szó, hanem kompakt méretről, és egy egészen egyedi karosszériastílusról. Egy szállítmányozási tervező, Nikita Pavlov a közelmúltban közzétett egy Honda Next EV nevű projektet platformján, melyet tavaly ősszel fejezett be szakmai gyakorlata alatt Tokióban a Honda R&D-nél.

Forrás: instagram.com/lepetit_russe/

Pavlov azt nyilatkozta a Carscoops magazinnak, hogy a projekt fő kihívása szerint egy teljesen új járművet kellett létrehozniuk a Honda e tulajdonságainak és adottságainak használatával. Elárulta azt is, hogy eleinte nem kompakt kategóriában gondolkodtak, hanem az elődhöz hasonlóan valami kisebben. Végeredményben növelték a Honda e méretét, miközben csak néhány formatervezési ötletet tartottak meg a retró stílusból, Pavlov pedig ebből az egyvelegből alkotott egy „Shooting Brake-t”.

Forrás: Car Pro 1/YouTube

Elméletileg a Honda új EV-jéből  lesz kétüléses verzió is, amivel a gyártó a nagyobb rakodóteret szeretné biztosítani. 

Neked ajánljuk
Villanyautót gyártana a Baidu Jöhetnek az Apple elektromos autók? Különleges városi cirkáló a Renault-tól Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Tovább a forrásra: alapjarat.hu
Vissza
Hírfolyam