2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hollandok hisznek a napelemes autó sikerében

A napelemes autókat fejlesztő Lightyear és a szintén holland Royal DSM technológiai vállalat összefogott, hogy együtt segítsék a Lightyear  piaci térnyerését. A két holland vállalat szerint a technológiában óriási lehetőségek vannak. 

A tervek szerint a két cég fotocellákat fog szerelni különböző járművek, például autók, furgonok és buszok tetejére.

Hollandiában összefogtak a napelemes autókért Fotó: Shutterstok

A Bloomberg elemzése szerint az elektromos járművek piaca 2019-ben már több mint 160 milliárd dollár értékű volt, 2027-ben pedig meg fogja haladni a 800 milliárd dollárt is. A növekedés egyik gátja lehet azonban a villanyhajtású járművek hatótávolsága, illetve a töltőhálózattól való függés. A két holland vállalat ezekre a problémákra napelemek alkalmazásával nyújtana megoldást.

Szerintük

a fotocellák integrálása az elektromos járművek több szegmensében is kifizetődő befektetés lenne.

Jövőre debütálhat a napelemes autó

A Lightyear napelemes autója, a Lightyear One 2021-től lesz kapható, hatótávja WLTP-ciklus szerint 725 kilométer. A jármű tetején elhelyezett öt négyzetméternyi, biztonsági üveggel védett napelemek menet és állás közben is képesek az elektromos áram előállítására.

Fotó: Lightyear
Neked ajánljuk
Jöhetnek az Apple elektromos autók? Villanyautót gyártana a Baidu Már épül a világ legnagyobb hordozható napelemfarmja Nyereményjátékkal biztat újrahasznosításra a Coca-Cola Megkezdődött a francia kormány elleni klímaper
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam