2020. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vezeték nélküli e-taxi-feltöltő rendszeren dolgozik a Jaguar Land Rover

A villanyautók piacán sorra követik egymást az innovációk. A Jaguar Land Rover például több partnerrel együttműködve dolgozik egy vezeték nélküli e-taxi-feltöltőrendszer kifejlesztésén a norvég fővárosban. 

A fejlesztésben a Jaguar Land Rover (JLR) mellett a Cabonline taxiüzemeltető, a Fortum Recharge töltőpont-operátor és a vezeték nélküli töltési mechanizmusok területén jártas Momentum Dynamics is részt vesz. 

A kábelmentes rendszer fő alkotóelemei az autóban egy elektromos modul és egy vevőegység, a talajban pedig egy töltőegység és egy elektromos szekrény.

A töltés alatt az elektromos szekrényben generált nagyfrekvenciás váltakozó áram egyenárammá alakítva árasztja el a taxi akkumulátorát.

Amikor a jármű a töltőegység fölé gurul, a „tankolás” automatikusan elindul.

Fotó: Shutterstock

Az 50-75 kilowattos töltőlemezeket taxiállomásokon telepíthetik. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a jövőben vezeték nélkül tölthető taxik lephetik el Oslo utcáit. 

A JLR szerint az együttműködés egy csaknem mindenhol alkalmazható modell megvalósítására törekszik.

Neked ajánljuk
Közel a valódi önvezető autó? Tesla-motort kapott Magnum Ferrarija Bemutatkozott az Izera, a lengyelek első villanyautója Közel 8 tonna hulladékot szedtek ki a Tiszából a PET kupások Az Egyesült Királyságban komoly sikere van az e-Nironak
Tovább a forrásra: gyartastrend.hu
Vissza
Hírfolyam