2020. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új fejezetet nyithat az Audi legújabb csodaautója

Az Audi is tele van tervekkel, nemrég például bemutatta legújabb csodafegyverét, az A9 e-tront. A csúcstechnológiás villanyautó az újonnan alapított Artemis első projektjeként, 2024-ben kerülhet a kereskedésekbe. 

Májusban az Audi úgy jellemezte az autóipari és technológiai szakértőkből felállított csapatot, mint egy különleges egység, melynek elsődleges feladata a többi között az új modellek fejlesztésének felgyorsítása, a bürokratikus lassító tényezők megszüntetése és a járművekbe kerülő technológiák fejlesztése lesz, kiemelt figyelmet fordítva az elektromos hajtásra. Akkor annyi derült ki az elektromobilitási tervekről, hogy 2024-ig bemutatkozik egy magas hatékonyságú, önvezetésre képes villanyautó.

Fotó: Audi

A villanyautosok.hu a brit Autocar belső vállalati forrásokra hivatkozó cikke nyomán arról számolt be, hogy a jelenleg E6-os kódnéven futó jármű fejlesztése már megkezdődött, és egy sportos formájú szedánra kell számítani.

A járgány nagyjából a mostani A7-est fogja lemásolni, az utastér inkább a nagyobb A8-éra fog emlékeztetni, míg dizájnban az Aicon tanulmány lesz a mérvadó.

Az A9 e-tron új fejezetet nyithat az elektromos autók piacán,

elvégre az Artemis részlegnek az is feladata, hogy új technológiákat vezessen be a Volkswagen Group márkái számára: elhozza a jövő akkucelláit és elektromos hajtáslánc-technológiáját, a legfejlettebb önvezető szoftvert, 5G-kapcsolatot, OTA-frissítést, kiterjesztett valóságot, s ezzel annak a 75 villanyautónak és 60 plug-in hibrid modellnek a műszaki sereghajtójává válik, amit az Audi a tervek szerint 2029-ig dobna piacra.

Neked ajánljuk
Tesla-motort kapott Magnum Ferrarija A Lucid-ígéret: 700 kilométer, egyetlen töltéssel Európában óriási népszerűségnek örvend az Audi e-tron Megérkezett hazánkba a poloskák ősellensége Csaknem félszáz delfin sodródott partra Massachusettsben, önkéntesek mentették meg őket (videóval)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam