2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Épül a világ első személyvonat-hidrogénkútja

Németországban bejött a hidrogénvonatozás kísérleti programja: Alsó-Szászországban ugyanis elindult a világ első, személyvonatoknak készülő hidrogén-töltőállomásának építése. 

Alsó-Szászországban már 2018 óta közlekednek azok az Alstom Coradia iLint típusú hidrogéncellás motorvonatok, melyek eddig egy mobil töltőállomásról tankolták az üzemanyagot:

hidrogént, melyből a vonat működtetése során a környezetre káros anyag nem, csupán némi vízpára keletkezik.

A csendes, jól szabályozható teljesítményű hidrogénüzemű vonatok remek lehetőségnek látszanak a nem villamosított vonalakon a dízelmozdonyok kiváltására. 

Forrás: dampflokfan47/Youtube

Az új, napi 1600 kg kapacitású töltőállomást a Linde gázipari óriásvállalat építi és üzemelteti. A töltőállomás átadását jövő év közepére ígéri a kivitelező. Az erre járó hidrogénvonatok mintegy ezer kilométeres hatótávolság elérésére képesek egy tankolással, a tervek szerint 2022-től már 14 ilyen vonat áll majd meg naponta egyszer itt tölteni.

Neked ajánljuk
Napelemekből álló kísérleti kerékpárútszakaszt adtak át Hollandiában Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Már dolgozik Európa eddigi legnagyobb, zöldhidrogént előállító üzeme Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam