2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Lucid-ígéret: 700 kilométer, egyetlen töltéssel

A villanyautókra specializálódott amerikai gyártó 2016-ban mutatta be első modelljét Air néven. Ha minden a tervek szerint halad, akkor az idei évtől már Európában is előrendelhető lehet a 700 kilométeres hatótávot ígérő járgány. 

Az Air legnagyobb riválisa, a Tesla Model S Long Range Plus, júniusban hivatalosan is az első elektromos autó lett, amely az EPA (az USA Szövetségi Környezetvédelmi Hivatala) mérése szerint képes több mint 400 mérföld (643 kilométer) megtételére, egyetlen töltéssel. A szintén kaliforniai székhelyű Lucid sportszedánja most ezt a rekordot múlná felül. 

Egy rövid videóban ugyanis

 a legnagyobb hatótávú elektromos járműnek nevezik az Airt.

A kisfilmben 442 mérföldig (711 kilométer) emelkedik a hatótávot sejtető számláló. A Lucid az Air bejelentése óta 400 mérföldes minimumhatótávot ígér, ezért a mindig is kicsit kedvezőbb EPA-mérés szerinti 442 mérföldes hatótáv nem is elképzelhetetlen.

Ez  pedig pontosan 40 mérfölddel több, mint a Tesla Model S hivatalos hatótávja. 

Forrás: Lucid Motors/Youtube

Az Air tényleges megjelenése 2021-ben várható. Az árak egyelőre még nem ismertek, de a belépőmodell árát egyszer 60 000 amerikai dollárra (kb. 17,5 millió forint) taksálták, míg a csúcsfelszereltségű „launch edition” ára közelebb lehet a 165 000 dollárhoz (48,5 millió forint).

Neked ajánljuk
Már készül az önvezető villanyautóknak szánt alagútrendszer Napelemek az autón Újratervezés a Teslánál Keresik az év kilátóját A legkelendőbb papír is lehet zöldebb?
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam