2021. december 9., Natália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiugrottak a napelemes repülőgépből

 A SolarStratos napelemes repülőgépe a napokban a fedélzetén két személlyel szállt fel, és 1520 méterre emelkedett, amikor a csapat alapítója, Raphael Domjan kiugrott a gépből. Az akcióval csupán azt akarták demonstrálni, hogy például az ejtőernyőzés is lehet klímabarát sport. 

Először hajtottak végre szabadesést napenergia által hajtott elektromos repülőről. A SolarStratos látványos produkciója arra a súlyos tényre is rávilágított, hogy

a kerozinnal hajtott gépek kibocsátása felel jelenleg az emberi tevékenységre visszavezethető szénemisszió mintegy 2 százalékáért.

Fotó: raphaeldomjan/Instagram 

A csapat célja, hogy a 22 négyzetméternyi napelempanellel felszerelt egypropelleres géppel egészen a sztratoszféráig, 20 ezer méteres magasságig repüljenek 2022-ben.

Forrás: SolarStratos/YouTube
Neked ajánljuk
Nyílt levélben szorgalmazzák az álhírek elleni hatékonyabb fellépést Belső használatra tesztel elektromos kamionokat a Škoda Képzésfejlesztésről állapodott meg az ITM és az EIT InnoEnergy Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam