2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiugrottak a napelemes repülőgépből

 A SolarStratos napelemes repülőgépe a napokban a fedélzetén két személlyel szállt fel, és 1520 méterre emelkedett, amikor a csapat alapítója, Raphael Domjan kiugrott a gépből. Az akcióval csupán azt akarták demonstrálni, hogy például az ejtőernyőzés is lehet klímabarát sport. 

Először hajtottak végre szabadesést napenergia által hajtott elektromos repülőről. A SolarStratos látványos produkciója arra a súlyos tényre is rávilágított, hogy

a kerozinnal hajtott gépek kibocsátása felel jelenleg az emberi tevékenységre visszavezethető szénemisszió mintegy 2 százalékáért.

Fotó: raphaeldomjan/Instagram 

A csapat célja, hogy a 22 négyzetméternyi napelempanellel felszerelt egypropelleres géppel egészen a sztratoszféráig, 20 ezer méteres magasságig repüljenek 2022-ben.

Forrás: SolarStratos/YouTube
Neked ajánljuk
Kétmilliós adomány sportoló gyerekeknek Kettő az egyben: itt az autó-bicikli A jövő útja napelemmel van kirakva ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam