2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már készül az önvezető villanyautóknak szánt alagútrendszer

Elon Musk rendszerint olyan ötletekkel áll elő, amelyekről sokan elsőre azt mondják, lehetetlen megvalósítani. Aztán persze – ahogy az lenni szokott – a Tesla vezére „elcsicsergi” a megdöbbentő eredményeket. Így volt ez most is: Musk bejelentette, hogy már majdnem elkészült az első, publikus használatra szánt alagút, amely a túlzsúfolt városok autós közlekedését orvosolná.

Elon Musk Twitteren közölte, hogy 

a rendszert az elektromos önvezető autóknak szánja.

A vonal a Loop nevet kapja. Egyszerre 16 utas utazhat benne, mintegy 250 km/h sebességgel.

Elon Musk cége a Las Vegas Convention Center konferenciaközpont alá fúrta be magát. A helyszínen korábban egy hatalmas új épületet húztak fel, így a Loop ezt köti össze a régi szárnnyal. Ennek köszönhetően a nagyjából 15 perces út megtétele 1 percig fog tartani.

Musk nem áll meg: mint kiderült, célja, hogy összekösse Las Vegas különböző részeit, sőt, Las Vegast és Los Angelest is.

Forrás: The Boring Company/YouTube
Neked ajánljuk
Mennyit nyerhet vele a Tesla, ha mindenki használhatja a Superchargereket? Napelemekből álló kísérleti kerékpárútszakaszt adtak át Hollandiában Nagyon jó negyedévet zárt a Tesla, itt jönnek az adatok Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam