2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kettő az egyben: itt az autó-bicikli

Ma már számtalan lehetőségünk van arra, hogy emissziómentesen közlekedjünk. Szerencsére érdekes, innovatív járművekből sincs hiány: nemrég például a Canyon rukkolt elő egy kicsiny, városi közlekedésre szánt autó-bicikli hibriddel, amelynek hamarosan a prototípusát is megcsodálhatjuk. 

Szinte fekvő helyzetben lehet tekerni a pedálokat a Canyon fejlesztés alatt álló bicikliautójában, ami lényegesen kedvezőbb a hátnak és a térdnek, mint a hagyományos biciklizés. Ugyanakkor,

ha szükséges, a furcsa járművel a lábbal hajtásról elektromosra lehet váltani, mivel egy kicsi elektromotor segíti a haladást.

Az elektromos meghajtás a pedálozást támogatja, így  

60 kilométeres óránkénti sebességre is gyorsítható, és akár 150 kilométer is megtehető vele újratöltés nélkül.

Forrás: Canyon Bicycles/YouTube

A Canyon közlése szerint az Aacheni Műszaki Egyetemmel működnek együtt fejlesztésük megvalósításában, melynek a konceptváltozata mellett hamarosan elkészülhet a prototípusa is. Azt ígérik, a jármű mindenféle időjárási helyzetben használható lesz, utasát védi az esőtől és a havazástól, ugyanakkor a kapszulaszerű fülke teteje jó idő esetén elcsúsztatható. A fülkében az utas mögött annyi hely van, ahol egy kisebb gyerek vagy egy bevásárlás csomagjai is elférhetnek.

Neked ajánljuk
Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Ingyenes tanfolyam indul Ausztriában kisiskolás biciklistáknak Magánvagyonból épül új generációs atomreaktor az USA-ban? Máris műanyag pellet borítja a partokat, de számítani kell további veszélyes anyagok vízbe jutására is Nyáron kezdődik az elektromos Mégane közúti tesztelése
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam