2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Videón a Mercedes csúcstechnológiás villanyautója

Elképesztő koncepcióautókból nincs hiány az elektromos járgányok piacán sem. A legkülönlegesebb modellek listáján a Mercedes-Benz Vision AVTR is méltó helyet foglal el. Videón mutatjuk az Avatar című film ihlette zéró emissziós csodaautót. 

A Vision AVTR-t januárban mutatta be a Mercedes-Benz – erről itt írtunk bővebben –, az azonban a nemrég közzétett videóknak az újdonsága, hogy kiderült, egy működő prototípusról van szó, amit

a kormánykerék és mindenféle kézi vezérlő nélkül is lehet vezetni.

Nyáron több „youtuber” is lehetőséget kapott a járgány kipróbálására, a napokban a Mercedes-Benz által közzétett felvételben pedig az autó fejlesztésében részt vevő alkalmazottak is megszólalnak.

A koncepció abból a szempontból is különösen érdekes, hogy akkumulátora grafénalapú szerves cellakémiát használ, ami komposztálható és teljes mértékben újrahasznosítható. Egyszer talán az is megtörténhet, hogy ilyen villanyautók uralják az utakat: 

Forrás: Mercedes-Benz/YouTube
Neked ajánljuk
Jól vizsgázott a Balaton töltőhálózata Napelemek az autón Katasztrófákra készül a Nissan villanyautója Száz új hulladékszállító jármű áll munkába Budapesten A parlagon hagyott földek is segíthetnék a klíma ügyét
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam