2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb ígéretes tanulmányautót villantottak Kínából

A kínai Lynk & Co bejelentette, hogy 2021-ben egy felső kategóriás, tisztán elektromos autóval kápráztatná el a piacot. A márka már részleteket is mutatott legújabb reménységéről. 

A tanulmányautó teljes neve Lynk & Co Zero Concept, és abban a göteborgi dizájnstúdióban alkották meg a vonalait, ahol a márka eddigi nagy sikerű modelljei születtek. Ezekből eddig már 300 000 darabot adtak el a kínai piacon. Az első típus a 01 nevű SUV, ami 2018 óta létezik.

A Zero Concept alapja a már 2016-ban bemutatott CCC tanulmányautó, ám itt már frissített dizájnelemeket láthatunk.

„Elköteleződésünk a Zero Concept tanulmányautó felé hihetetlenül erős, aminek eredménye az

első osztályú tervezési munka, vegyítve a legmodernebb technológiákkal, melyek együttesen mutatnak egy zérókibocsátású jövő irányába.

A szenvedélyt, a teljesítményt és a tiszta elektromos meghajtást együttesen tettük a Zero Concept alapértékeivé” – fogalmazott a Geely dizájnstúdiójának vezetője, Peter Horbury.

Fotó: Lynk & Co

Mint kiderült, a Lynk & Co mérnökei egy komplett platformot fognak felépíteni, amire a Zero Concept után még számos, tisztán elektromos autót tudnak majd gyártani. A platform neve SEA (Sustainable Experience Architecture) lesz, és vélhetően 100 kWh környéki akkukapacitást terveznek beépíteni egy ilyen autóba, 640 és 700 km közötti hatótávokkal.

Neked ajánljuk
Mennyit nyerhet vele a Tesla, ha mindenki használhatja a Superchargereket? A legkevesebb energiából a legmesszebbre akar jutni a Mercedes-Benz Talán már idén ősszel, Münchenben megmutatják az elektromos G-osztályt A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam