2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napelemes kamiont tesztel a Scania

A Scania bejelentette, hogy első hibrid teherautója napelemekkel lesz felszerelve. A világ egyik legnagyobb teherautó-gyártó vállalata ezzel jelentősen csökkentheti a hagyományos motor használatát, s vele együtt a károsanyag-kibocsátást. 

A Scania legújabb PHEV tehergépjárművére 140 négyzetméternyi szolárpanel kerül majd, így a jármű az eddigi tesztek alapján 14 000 kWh teljesítménnyel fog rendelkezni. A vállalat elmondása szerint

5–10 százalékkal lehet így csökkenteni a jármű szén-dioxid-kibocsátását, mivel kevésbé lesz szükség a hagyományos motor használatára.

Fotó: Scania

Szakértők szerint az olyan, napsütéses időszakokban gazdag országokban, mint Spanyolország, akár duplájára is nőhet az áramtermelés menet közben. 

A Scania úgy véli, hogy a globális piacon igen nagy sikert arathat a jármű, ezért folytatják a hasonló technológiák fejlesztését.

Neked ajánljuk
Zöldül a Volánbusz flottája A teherbicikliké lehet a jövő Nyilvános a nagy lakossági napelemes pályázat tervezete, két hétig bárki véleményezheti Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: elektromos-autozas.hu
Vissza
Hírfolyam