2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napelemes kamiont tesztel a Scania

A Scania bejelentette, hogy első hibrid teherautója napelemekkel lesz felszerelve. A világ egyik legnagyobb teherautó-gyártó vállalata ezzel jelentősen csökkentheti a hagyományos motor használatát, s vele együtt a károsanyag-kibocsátást. 

A Scania legújabb PHEV tehergépjárművére 140 négyzetméternyi szolárpanel kerül majd, így a jármű az eddigi tesztek alapján 14 000 kWh teljesítménnyel fog rendelkezni. A vállalat elmondása szerint

5–10 százalékkal lehet így csökkenteni a jármű szén-dioxid-kibocsátását, mivel kevésbé lesz szükség a hagyományos motor használatára.

Fotó: Scania

Szakértők szerint az olyan, napsütéses időszakokban gazdag országokban, mint Spanyolország, akár duplájára is nőhet az áramtermelés menet közben. 

A Scania úgy véli, hogy a globális piacon igen nagy sikert arathat a jármű, ezért folytatják a hasonló technológiák fejlesztését.

Neked ajánljuk
A Magyar Suzuki abban bízik, középtávon még a hibridek viszik a prímet A napenergia hasznosítására kötelezhetik az újlakás-építőket Németországban A Totalcar tesztelhette az új Peugeot 308-as kombi kivitelét is Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: elektromos-autozas.hu
Vissza
Hírfolyam