2022. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napelemes kamiont tesztel a Scania

A Scania bejelentette, hogy első hibrid teherautója napelemekkel lesz felszerelve. A világ egyik legnagyobb teherautó-gyártó vállalata ezzel jelentősen csökkentheti a hagyományos motor használatát, s vele együtt a károsanyag-kibocsátást. 

A Scania legújabb PHEV tehergépjárművére 140 négyzetméternyi szolárpanel kerül majd, így a jármű az eddigi tesztek alapján 14 000 kWh teljesítménnyel fog rendelkezni. A vállalat elmondása szerint

5–10 százalékkal lehet így csökkenteni a jármű szén-dioxid-kibocsátását, mivel kevésbé lesz szükség a hagyományos motor használatára.

Fotó: Scania

Szakértők szerint az olyan, napsütéses időszakokban gazdag országokban, mint Spanyolország, akár duplájára is nőhet az áramtermelés menet közben. 

A Scania úgy véli, hogy a globális piacon igen nagy sikert arathat a jármű, ezért folytatják a hasonló technológiák fejlesztését.

Neked ajánljuk
Zalaegerszeg új uszodájának építésekor kiemelt szempont volt az energiahatékonyság A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: elektromos-autozas.hu
Vissza
Hírfolyam