2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat

Benzinkutakat szinte bárhol találhatunk, de elektromos autótöltőket egyelőre nem. Ezt a problémát orvosolhatják az Electrify America napelemekkel működtetett töltőállomásai.

A vállalat nyolc, napenergiával működtetett EV-állomást hoz létre Kaliforniában.
Az EV ARC-állomások mindegyikén egy 4,28 kilowattos (kW) napkövető napelemes rendszer foglal majd helyet, melyet egy 32 kWh-os akkumulátor egészít ki.

A tárolókban felhalmozott energiát teljes egészében a napelemek termelik meg.

Fotó: Electrify America

Az akkumulátorok révén a vidéki lakosoknak lehetőségük van arra is, hogy villanyautóikat éjszaka is „tankolni” tudják. A töltéshez való hozzáférés biztosítása növelheti a helyi EV-járművezetők bizalmát, akiknek nyilvános töltési lehetőségekre van szükségük.

Kalifornia egyébként jelenleg is „legzöldebb” állam az USA-ban, amely ráadásul célul tűzte ki, hogy 2035-től kezdődően csak tisztán elektromos gépjárműveket lehet forgalomba hozni – erről itt írtunk bővebben. 

Neked ajánljuk
Jöhetnek az Apple elektromos autók? Villanyautót gyártana a Baidu Már tesztelik az Amazon elektromos furgonját A fogyasztók is szerepet játszanak az őserdők pusztulásában A szélsőségessé váló időjárás nem csak forrósággal teszi próbára az embert
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam