2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál

Az ABB-nek köszönhetően szolgálatba állt az a két tisztán elektromos hajó, amelyekkel a Maid of the Mist társaság a Niagara-vízesésnél szállítja a kirándulókat, akik mostantól füst-, vibráció- és zajmentesen gyönyörködhetnek a látványban. 

A hajók meghajtását biztosító motorok teljesítménye 400 kW, az energiát hajónként 316 kWh kapacitású akkumulátorok tárolják. A két jármű egyike a társaság után a Maid of the Mist nevet kapta, a másiknak pedig Nikola Tesla lett a névadója.

A Niagara-vízeséshez vezető, körülbelül 20 perces hajókirándulások során az akku kapacitásának 13-16 százalékát használják fel. Amikor a hajó visszatér a vízesések alól a közeli kikötőbe, körülbelül 10 perces szünetet tart. Ekkor szállnak ki és be az utasok, és az akkumulátorok töltésére is jut kb. 7 perc, amely alatt 80 százalék körüli szintre töltik azokat, mégpedig  helyben termelt vízenergia felhasználásával.

Forrás: abbmarine/YouTube
Neked ajánljuk
Legyen egy dollár egy kiló tiszta hidrogén – tűzte ki a célt az USA energetikai minisztériuma Kék Bolygó Podcast: A világ detektívüvegen keresztül Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam