2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jövőre érkezhet az első vezeték nélkül tölthető villanyautó

Az elektromobilitás területén szinte minden hétre jut valamilyen innováció. Ha minden jól megy, akkor Koreában hamarosan debütálhat az első vezeték nélkül tölthető villanyautó is. 

A Genesis már évekkel ezelőtt bejelentette közelgő elektromos autóit, ám egyelőre nem sokat tudunk arról, miként próbál majd felzárkózni vetélytársaihoz a prémium márka.

A technológia adott, hiszen a Hyundai már hosszú évek tudását és tapasztalatait halmozta fel, s várhatóan az anyavállalat vadiúj e-GMP padlólemeze is bekerül a Genesis villanyautói alá.

A koreai gyártó a jelek szerint nem elégszik meg ennyivel, és rögtön az autóipar élére tör, legalábbis a töltési technológia tekintetében, ugyanis

a 2021-ben megjelenő tisztán elektromos modelljébe vezeték nélküli töltőt szerel be.

Genesis Essentia  Fotó: Genesis 

Az indukciós technológia a WiTricity fejlesztése, és várhatóan néhány kW-os töltési teljesítményt kínál majd. Mivel a nyilvános, vezeték nélküli töltőállomások még nem terjedtek el, és ezért ez a megoldás egyelőre csak otthoni töltésre alkalmas (természetesen szükség van hozzá egy töltőpad telepítésére), a 2021 második felében piacra kerülő eG80-as villanyautóhoz feláras felszereltségként lesz választható.

A leendő tulajdonosnak csak a töltőberendezés fölé kell parkolnia autójával, és a töltés teljesen automatikusan el is indul.

Neked ajánljuk
Spenóttal zöldülhetnek tovább a villanyautók? Hulladékból villanyautó A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam