2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szén-dioxid-semleges kereskedelmi járatot indítanak Németországból

A kereskedelmi repülés történetében először indítanak szén-dioxid-semleges járatot. A DB Schenker és a Lufthansa Cargo közös projektje komoly légi közlekedési mérföldkőnek számít a klímaváltozás elleni harcban. A zöldrepülő Frankfurt és Sanghaj között teszi meg első útját. 

„Ez a repülőgép elrepül Sanghajba, és vissza is jön Frankfurtba. De ami ezt az utat annyira különlegessé teszi, hogy mindezt 100 százalékban szén-dioxid-semlegesen tudja megtenni. Ez egy mérföldkő a repülés történetében” – jelentette ki Peter Gerber, a Lufthansa Cargo AG vezérigazgatója.

A felhasznált üzemanyag kis mennyisége biokerozin, a fennmaradó szén-dioxid-kibocsátást pedig teljes egészében kompenzálják újraerdősítéssel, valamint azzal, hogy a sanghaji oda-vissza útnak megfelelő biomassza-üzemanyagot adnak más társaságoknak.

A fenntartható repülőgép-üzemanyagot (SAF) jelenleg főleg biomasszából állítják elő.

Fotó: Lufthansa Cargo/Twitter

A zöldrepülőgép-üzemanyag az első igazi alternatívája a fosszilis üzemanyagnak, és a klímabarát, CO2-semleges légi forgalom kulcsa.

Ezen túlmenően a DB Schenker és a Lufthansa Cargo erdőfelújítási projektet is indít a szén-dioxid-kibocsátás és más üvegházhatású gázok kompenzálására, amelyek a biomassza előállításából, az SAF feldolgozásából és szállításából származnak.

Ez biztosítja, hogy a járatok összességében teljesen üvegházhatásúgáz-semlegesek legyenek.

Neked ajánljuk
A biomassza itthon leginkább a fatüzelés fedőneve Nagyra törők a tengeri szélenergiával kapcsolatos tervek Európában A siker titka vidéken, 15. rész – Falusi Fortélyok Iskolája (videó) Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: hu.euronews.com
Vissza
Hírfolyam