2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tíz óra alatt készülhet el a Volkswagen elektromos csúcsmodellje

Jelentősen továbbfejlesztik a Volkswagen wolfsburgi főüzemét annak érdekében, hogy a márka egy, a jövőben érkező, igen fejlett elektromos autóját minél nagyobb hatékonysággal tudja majd gyártani. 

Az autógyártók esetében általában egy új modell kifejlesztése rendkívül sok időbe telik, és mindemellett még rengeteg bürokratikus akadállyal is meg kell küzdeniük. A létrehozott munkacsoport pedig pontosan ezt próbálja majd meg kiküszöbölni – derül ki a Volkswagen-csoport vezérigazgatójának közleményéből. 

Herbert Diess beszélt a Teslával való versengésről is. Elmondta, hogy a wolfsburgi e-autó projekt segítségével tudnák tartani a lépést a Teslával, és gyártási költségek tekintetében pedig még jobbak is lehetnének. A Volkswagen a wolfsburgi üzemet közvetlenül a Giga-Berlin vetélytársának szánja. 

Az új csúcsjármű legyártása mindössze 10 órába telne, összehasonlításképpen a szászországi Zwickauban készülő VW ID.3 elkészítése jelenleg 20 órát vesz igénybe.

Fotó: Volkswagen 

Mint kiderült, a gyártás nagymértékben automatizált lesz, így még a viszonylag drágának számító helyszínen is kedvezően alakulnak majd a gyártási költségek. 

A termelés várhatóan 2025-ben vagy 2026-ban indul majd. 

Neked ajánljuk
ID.Life – A VW elektromosból is megalkotta a népautót? Sorozatgyártásra kész az ultrarcuki elektromos minijármű Itt vannak az első igazán látványos képek a Subaru 2022-ben érkező elektromos modelljéről Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam