2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tíz óra alatt készülhet el a Volkswagen elektromos csúcsmodellje

Jelentősen továbbfejlesztik a Volkswagen wolfsburgi főüzemét annak érdekében, hogy a márka egy, a jövőben érkező, igen fejlett elektromos autóját minél nagyobb hatékonysággal tudja majd gyártani. 

Az autógyártók esetében általában egy új modell kifejlesztése rendkívül sok időbe telik, és mindemellett még rengeteg bürokratikus akadállyal is meg kell küzdeniük. A létrehozott munkacsoport pedig pontosan ezt próbálja majd meg kiküszöbölni – derül ki a Volkswagen-csoport vezérigazgatójának közleményéből. 

Herbert Diess beszélt a Teslával való versengésről is. Elmondta, hogy a wolfsburgi e-autó projekt segítségével tudnák tartani a lépést a Teslával, és gyártási költségek tekintetében pedig még jobbak is lehetnének. A Volkswagen a wolfsburgi üzemet közvetlenül a Giga-Berlin vetélytársának szánja. 

Az új csúcsjármű legyártása mindössze 10 órába telne, összehasonlításképpen a szászországi Zwickauban készülő VW ID.3 elkészítése jelenleg 20 órát vesz igénybe.

Fotó: Volkswagen 

Mint kiderült, a gyártás nagymértékben automatizált lesz, így még a viszonylag drágának számító helyszínen is kedvezően alakulnak majd a gyártási költségek. 

A termelés várhatóan 2025-ben vagy 2026-ban indul majd. 

Neked ajánljuk
A kétirányú töltés első nagyszabású kutatása városi körülmények között Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Imádják az elektromos autókat a magyarok Beépített enzimek segíthetnek megoldani a műanyaggal kapcsolatos kihívásokat Elefántok tízezreit veszélyeztetik az Afrikába tervezett kőolajfeltárások
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam