2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elindult az Audi e-tron GT gyártása

Megkezdődött az e-tron GT sorozatgyártása a Böllinger Höfe üzemben, Neckarsulmban, így ez az Audi első olyan tisztán elektromos modellje, mely Németországban készül.

A Porsche Taycan alapjaira épített sportkupét 2018 novemberében mutatta be az Audi tanulmány formájában, de az azóta napvilágot látott fotók arról árulkodnak, hogy nem sokat változott a lenyűgözően csinos formaterv.

A végleges változat premierjére valamikor a jövő év elején kerül sor, a rendelésre pedig tavasszal lesz lehetőség.

Az Audi elmondása szerint a neckarsulmi gyár 2020 eleje óta kizárólag megújuló forrásból származó elektromosságot és biogázalapú erőműben előállított hőenergiát használ, miközben a jelen technológia mellett elkerülhetetlen CO2-kibocsátást karbonkreditek megvásárlásával kompenzálja. Ennek köszönhetően a GT sorozatgyártása teljesen karbonsemleges.

Fotó: Audi

Egyébként ez a harmadik Audi-gyár, amely klímabarát módon képes autókat készíteni a brüsszeli, valamint a győri létesítmények után. 2025-re világszerte az egész gyártási hálózatát karbonsemlegessé igyekszik tenni a cég. 

Neked ajánljuk
Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Hol tartanak az e-autók, és mikor búcsúzunk el belső égésű motoros társaiktól? Imádják az elektromos autókat a magyarok Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam