2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elindult az Audi e-tron GT gyártása

Megkezdődött az e-tron GT sorozatgyártása a Böllinger Höfe üzemben, Neckarsulmban, így ez az Audi első olyan tisztán elektromos modellje, mely Németországban készül.

A Porsche Taycan alapjaira épített sportkupét 2018 novemberében mutatta be az Audi tanulmány formájában, de az azóta napvilágot látott fotók arról árulkodnak, hogy nem sokat változott a lenyűgözően csinos formaterv.

A végleges változat premierjére valamikor a jövő év elején kerül sor, a rendelésre pedig tavasszal lesz lehetőség.

Az Audi elmondása szerint a neckarsulmi gyár 2020 eleje óta kizárólag megújuló forrásból származó elektromosságot és biogázalapú erőműben előállított hőenergiát használ, miközben a jelen technológia mellett elkerülhetetlen CO2-kibocsátást karbonkreditek megvásárlásával kompenzálja. Ennek köszönhetően a GT sorozatgyártása teljesen karbonsemleges.

Fotó: Audi

Egyébként ez a harmadik Audi-gyár, amely klímabarát módon képes autókat készíteni a brüsszeli, valamint a győri létesítmények után. 2025-re világszerte az egész gyártási hálózatát karbonsemlegessé igyekszik tenni a cég. 

Neked ajánljuk
Sorozatgyártásra kész az ultrarcuki elektromos minijármű Itt vannak az első igazán látványos képek a Subaru 2022-ben érkező elektromos modelljéről 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam