2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jöhetnek az Apple elektromos autók?

A Hyundai Motor hivatalosan is elismerte, hogy tárgyalásokat folytat az Apple-lel, miután kiszivárgott, hogy a két vállalat önvezető elektromos járművek fejlesztésében működhet együtt.

A Korea Economic Daily TV értesülései szerint az Apple a Hyundaijal folytat tárgyalásokat önvezető elektromos járművek 2027-ig történő kifejlesztéséről, továbbá akkumulátorok fejlesztéséről a Hyundai vagy testvérvállalata, a Kia amerikai üzemeiben.

A Hyundai a hírre reagálva közleményt adott ki, amelyben elismerték, hogy egyeztetések folynak a két vállalat között. 

Nem sokkal ezután egy, a Hyundai szabályozási hatóságnak benyújtott dokumentumából kiderült, hogy a vállalat több cégtől is megkeresést kapott autonóm elektromos járművek közös fejlesztésével kapcsolatban.

Azt még nem tudni, hogy az Apple autóit ki szerelné össze.

Fotó: Shutterstock 

Jeong Yun-woo, aki a UNIST koreai állami egyetem professzora, korábban a Hyundai dizájnereként dolgozott, úgy látja, hogy a gyártásnak a Hyundaira bízása célszerű döntés lenne minőségi szempontból. 

Szakértők szerint az Apple a Hyundai Motor Csoport Elektromos-Globális Moduláris Platform (E-GMP) nevet viselő, elektromos járművekhez tervezett padlólemezét is használhatja majd. Az új platformra készülő első modell értékesítése 2021 elején kezdődik.

Az együttműködésből egyébként a Hyundai is profitálhat. A befektetők az Apple-lel folyó tárgyalások hírére kedvezően reagáltak, és az autógyártó részvényeinek árfolyama 24,8 százalékkal, több mint hét éves rekordértékre, 255 ezer wonra (233,5 dollárra) emelkedett.

Neked ajánljuk
A második elektromos koncepcióautóját mutatta be a Sony a CES-en Rengeteg új elektromos autót mutatott be a Toyota Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval) Ismét előkelő helyen végzett a fenntarthatósági listán a Schneider Electric
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam