2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jöhetnek az Apple elektromos autók?

A Hyundai Motor hivatalosan is elismerte, hogy tárgyalásokat folytat az Apple-lel, miután kiszivárgott, hogy a két vállalat önvezető elektromos járművek fejlesztésében működhet együtt.

A Korea Economic Daily TV értesülései szerint az Apple a Hyundaijal folytat tárgyalásokat önvezető elektromos járművek 2027-ig történő kifejlesztéséről, továbbá akkumulátorok fejlesztéséről a Hyundai vagy testvérvállalata, a Kia amerikai üzemeiben.

A Hyundai a hírre reagálva közleményt adott ki, amelyben elismerték, hogy egyeztetések folynak a két vállalat között. 

Nem sokkal ezután egy, a Hyundai szabályozási hatóságnak benyújtott dokumentumából kiderült, hogy a vállalat több cégtől is megkeresést kapott autonóm elektromos járművek közös fejlesztésével kapcsolatban.

Azt még nem tudni, hogy az Apple autóit ki szerelné össze.

Fotó: Shutterstock 

Jeong Yun-woo, aki a UNIST koreai állami egyetem professzora, korábban a Hyundai dizájnereként dolgozott, úgy látja, hogy a gyártásnak a Hyundaira bízása célszerű döntés lenne minőségi szempontból. 

Szakértők szerint az Apple a Hyundai Motor Csoport Elektromos-Globális Moduláris Platform (E-GMP) nevet viselő, elektromos járművekhez tervezett padlólemezét is használhatja majd. Az új platformra készülő első modell értékesítése 2021 elején kezdődik.

Az együttműködésből egyébként a Hyundai is profitálhat. A befektetők az Apple-lel folyó tárgyalások hírére kedvezően reagáltak, és az autógyártó részvényeinek árfolyama 24,8 százalékkal, több mint hét éves rekordértékre, 255 ezer wonra (233,5 dollárra) emelkedett.

Neked ajánljuk
Sorozatgyártásra kész az ultrarcuki elektromos minijármű Itt vannak az első igazán látványos képek a Subaru 2022-ben érkező elektromos modelljéről 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam