2021. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin

Szaporodnak a dupla töltővel ellátott helyszínek a MOL Plugee hálózatában. Mosonmagyaróvár mellett az M1-es autópálya mindkét oldalán, az M1-es autópályán a Sasfészek-tó pihenőben és Balatonlelle régiójában az M7-es autópálya északi oldalára telepítettek a korábbiak mellé egy-egy 150, illetve 175 kW teljesítményre képes ultratöltőt.

Balatonlellén elkészült a fejlesztés az autópálya déli oldalán is, ahová egy Siemens CPC 150-es ultratöltőt telepítettek. A töltőoszlopon a CCS és a CHAdeMO csatlakozó párhuzamosan használható, előbbi maximum 75 kW, utóbbi maximum 50 kW teljesítménnyel.

Fotó: villanyautosok.hu

A fejlesztésnek köszönhetően Balatonlelle körzetében már két-két töltőoszlop áll az autópálya mindkét oldalán. A „régi” (az idézőjel oka, hogy körülbelül féléves oszlopokról van szó) töltőoszlopokon egyszerre két autó tölthető, egyikük valamelyik DC-csatlakozóval maximum 50 kW teljesítménnyel, a másik pedig az AC-ágon, maximum 43 kW teljesítménnyel. Az új oszlopokon egy CCS- és egy CHAdeMO-szabványt támogató autó tölthető párhuzamosan, azaz irányonként 4, összesen 8 autó egyidejű villámtöltésére van lehetőség, így villámgyors továbbhaladással tervezhetnek az Adriára vagy a Balatonra utazó villanyautósok.

Neked ajánljuk
Olyan kisautóra vágytál, amely parkoláskor még kisebb lesz? Rolls-Royce Spectre – Az elektromos luxusautó 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam