2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Teslások fél méterrel, pardon, egy méterrel a föld felett?

Nehéz eldönteni, hogy fél méterrel a föld felett jár-e Elon Musk, a Tesla elnök-vezérigazgatója, amikor arról beszél, azt akarja, hogy a cég új Roadsterei szó szerint repüljenek. Vagy 2022-ben valóban rakétahajtóművel felszerelt lebegő elektromos autók vesznek majd bennünket körül?

Mindenesetre a New York Post arról írt még február elején, hogy Musk egy népszerű podcastműsorban, a The Joe Rogan Experience-ben elárulta, mérnökeivel azon dolgozik, hogy a Roadsterek következő generációja a rakétatechnológia segítségével képes legyen körülbelül egy méter magasan lebegni a föld felett. Persze „anélkül, hogy bárkit is megölne”. Ha a lebegés nem jön össze, a Roadstereket még mindig felszerelhetnék rakétahajtóművekkel, hogy aztán úgy tudjanak manőverezni, „mint egy denevér a pokolból”.

Tesla Roadster suhan a Kanári-szigetek egyikén, Lazarontén – Az új Roadsterek talán már lebegni fognak? Fotó: Mike Mareen/Shutterstock.com

Ahogy arra a gyartastrend.hu is felhívja a Tesla-rajongók figyelmét, a cégvezér már korábban is szóba hozta, hogy a Roadsterekhez SpaceX csomagot kínálnának, például 2019-ben, a Ride the Lightning podcastban. Az autók hátsó rakétahajtóművekkel lennének felszerelve, amelyek hatalmas, ultranagy nyomású tartályokban tárolt hideg gázt használnának, a rendszer az energiát a hatalmas akkumulátorokból merítené.

Ehhez a gyartastrend.hu azért hozzáfűzi, hogy a mérnöki problémák megoldása után valószínűleg még a hatóságokat is meg kell majd győznie Musknak arról, hogy a hátsó ülések helyére szerelt rakétameghajtók biztonságosak – azaz hogy a repülő Roadsterek valóban nem ölnek majd meg senkit.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: gyartastrend.hu
Vissza
Hírfolyam