2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Saját akkumulátorgyárat és akkumulátort akar a Porsche

Oliver Blume vezérigazgató arról beszélt egy interjúban, hogy a Porsche olyan teljesítményspecialista kíván lenni az elektromos hajtás területén, amilyennek a belső égésű motorok gyártójaként megismerhették. Az akkumulátorgyártást ráadásul Németország határain belül tartanák – stratégiai okokból.

Blume a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak adott interjúban azt is elmondta, hogy ennek érdekében Tübingen városában, Stuttgarttól délre építenek akkumulátorgyárat, ahol kifejezetten a Porsche saját fejlesztésű akkumulátorait fogják gyártani.

A Totalcar szerint a Porsche akkumulátorai „szilícium-anódos cellákból állnak majd, így a ma megszokottnál akár jóval nagyobb hőmérsékleten is működőképesek maradnak. Míg a jelenleg villanyautókban használt Li-ion akkumulátorok esetében már 45 Celsius-fok felett adódhatnak működési problémák, a szilícium-anódos akkumulátorokkal ez a határ 75 fok fölé is kitolható.”

Tübingen tradicionális egyetemváros Baden-Württemberg tartományban, Németországban. Közel esik a Porsche stuttgarti központjához Fotó: Shutterstock.com

Korábban hat új akkumulátorgyárat ígért a Volkswagen-csoport 2030-ig, ezek közül eddig csak kettőről derültek ki részletek: az egyik a németországi Salzgitterben, a másik a svédországi Skellefteå-ban működik majd. A tübingeni üzem a harmadik, a Porsche akkumulátorait csak itt fogják gyártani.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam