2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itt a csúcsmodell kishaszonjármű a Peugeot-tól

Az Opel Vivaro után a Peugeot Expert is megkapja a Stellantis hidrogén-üzemanyagcellás elektromos hajtásláncát – a Peugeot e-Expert Hydrogen 2021 végén kerül a piacra, pontosabban ekkor kezdi majd felkínálni az autógyártó cég az új hidrogénhajtású furgont kifejezetten professzionális ügyfeleinek.

A Peugeot e-Expert Hydrogen 400 kilométer hatótávolságú kisáruszállítóban a hidrogént a raktér alá épített három nagynyomású tartály szolgáltatja, melyeket három perc alatt fel lehet tölteni – írja cikkében az autopro.hu.

Bónusz, hogy a Stellantis hajtásrendszere egy 10,5 kilowattórás lítiumion akkumulátorral is rendelkezik. Ez a hálózatról tölthető plusz akku az első ülések alatt bújik meg, és ötven kilométerre elég energiát tud tárolni – hangsúlyozza az autóipari szakportál.

A Stellantis hidrogénes hajtásrendszere egy bónusz, hálózatról tölthető akkumulátorral is rendelkezik Fotó: Media Peugeot International

A raktér mérete tekintetében nem kell kompromisszumot kötni, annyit lehet az e-Expert Hydrogenbe is pakolni, akár a dízeles vagy az akkumulátoros elektromos változatokba, azaz maximálisan 1100 kilogrammot, de ezen túl akár egy tonna teher vontatására is képes lesz a kisbusz.

A Peugeot e-Expert Hydrogen a gyártó cég sajtóközleménye alapján 2021 végétől lesz kapható Németországban és Franciaországban, de először professzionális partnereinek fogja felkínálni a Peugeot, direkt értékesítési modellben.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam