2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ralis e-volúció: elindult az első teljesen elektromos bajnokság

Végre kezdetét vette a legelső tisztán elektromos autókat felvonultató ralibajnokság, az ADAC Opel e-Rally Cup. Ebben a versenysorozatban elektromos Opel Corsák terepverziói küzdenek. Az első éles versenyre a németországi ADAC Rallye Stemweder Berg pályán került sor június elején.

Többszöri csúszás és tesztelés után indulhatott az első éles futam, amelyen a Villanyautosok.hu közlése szerint 5 nemzet 13 csapata vett részt, és végül a francia Laurent Pellier győzedelmeskedett a német pályán. Az autókról fontos megjegyezni, hogy tulajdonképpen azoknak az Opel Corsa-e modelleknek a terepre konfigurált változatairól van szó, amelyeket bárki megvásárolhat.

Egy Opel Corsa-e raliautó munka közben Fotó: Opel Pressroom/Opel Automobile GmbH

Az első elektromos kupa kapcsán a részt vevő autók iránti természetes kíváncsiság után rögtön a második kérdés, amely eszünkbe juthat, a töltés mikéntje. A versenyhez installált töltőinfrastruktúra jól vizsgázott. 

A müncheni model, Ashley volt az egyik meghívott sztárvendég Fotó: Opel Pressroom/Opel Automobile GmbH

Az Opel Motorsport és a német eLoaded által közösen tervezett töltőhálózat 18 töltőpontot foglal magában, ezek 2 megawatt teljesítményen osztoznak, így tehát az autókat a maximális, 100 kilowattos DC töltési képességüket kihasználva lehet tölteni – foglalta össze a szakportál.

A felvétel a 2021. május végi ADAC Opel e-Rally Cup teszten készült a töltőinfrastruktúráról Fotó: Sascha Dörrenbächer/ADAC Motorsport

Jörg Schrott, az Opel Motorsport igazgatója a Villanyautósok.hu értesülései alapján összességében is elégedett volt a versenysorozat nyitányával: kiválóan teljesítettek az autók, a pilóták remek időket mentek, és a pályával is minden rendben volt.

Erősen nyitott az ADAC Opel e-Rally Cup Fotó: Opel/YouTube.com
Neked ajánljuk
Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam