2021. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Magyar Suzuki abban bízik, középtávon még a hibridek viszik a prímet

A Suzuki-csoportnál is folyik az elektromos meghajtás fejlesztése, ám csak fokozatosan, a piaci igények változásának megfelelően jelennek meg teljesen elektromos modellekkel – közölte Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatója egy június 22-i online sajtótájékoztatón, írta az MTI.

Maszato Acumi (Atsumi Masato), a cég új vezérigazgatója leszögezte, hogy a Suzuki-csoport 2030-tól jelenik meg elektromos modellekkel, a következő 5-10 évben még a hibridekre fókuszálnak. A csoport 2025-ig 8 milliárd eurót költ majd kutatásra, például a hibrid technológia és a robotizáció fejlesztésére.

A Suzuki 2050-re karbonsemleges üzemekkel és termékportfólióval fog rendelkezni

– tette hozzá a vezérigazgató.

Két hibrid, egy Suzuki Vitara és egy SX4 S-Cross Esztergomban Fotó: © Magyar Suzuki Zrt.

Urbán László vezérigazgató-helyettes tájékoztatása szerint

a Magyar Suzuki tavaly folytatta a gyár fejlesztését, új emissziós labort létesítettek, fejlesztették a festőüzem robotizációját és a gyártás digitalizációját.

38,1 millió eurót fordítottak beruházásokra, főleg a hibrid modellek gyártása területén.

Krisztián Róbert elmondta, hogy a Magyar Suzuki 2020-ban 112 475 gépkocsit gyártott, ennek 65 százaléka volt hibrid. 

Neked ajánljuk
Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei Mennyit nyerhet vele a Tesla, ha mindenki használhatja a Superchargereket? Masszív olvadás Grönlandon Az élelmiszerek ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében fogott össze a WWF és a Tesco
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam