2021. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Magyar Suzuki abban bízik, középtávon még a hibridek viszik a prímet

A Suzuki-csoportnál is folyik az elektromos meghajtás fejlesztése, ám csak fokozatosan, a piaci igények változásának megfelelően jelennek meg teljesen elektromos modellekkel – közölte Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatója egy június 22-i online sajtótájékoztatón, írta az MTI.

Maszato Acumi (Atsumi Masato), a cég új vezérigazgatója leszögezte, hogy a Suzuki-csoport 2030-tól jelenik meg elektromos modellekkel, a következő 5-10 évben még a hibridekre fókuszálnak. A csoport 2025-ig 8 milliárd eurót költ majd kutatásra, például a hibrid technológia és a robotizáció fejlesztésére.

A Suzuki 2050-re karbonsemleges üzemekkel és termékportfólióval fog rendelkezni

– tette hozzá a vezérigazgató.

Két hibrid, egy Suzuki Vitara és egy SX4 S-Cross Esztergomban Fotó: © Magyar Suzuki Zrt.

Urbán László vezérigazgató-helyettes tájékoztatása szerint

a Magyar Suzuki tavaly folytatta a gyár fejlesztését, új emissziós labort létesítettek, fejlesztették a festőüzem robotizációját és a gyártás digitalizációját.

38,1 millió eurót fordítottak beruházásokra, főleg a hibrid modellek gyártása területén.

Krisztián Róbert elmondta, hogy a Magyar Suzuki 2020-ban 112 475 gépkocsit gyártott, ennek 65 százaléka volt hibrid. 

Neked ajánljuk
Komposztáló robot lett a startupverseny győztese Ambition 2030 – Lendületes elektrifikációba kezd a Nissan A jelenlegi 1500-ról 7000-re növelik a Ionity gyorstöltőinek számát Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem 60 új elektromos busz érkezik jövőre 6 megyeszékhelyre a Zöld Busz Programban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam