2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan versenysporthoz passzoló akkumulátorokat is gyárt majd a Porsche?

A Porsche és a Customcells által közösen alapított, de 83,25 százalékban a Porsche tulajdonában lévő Cellforce vegyesvállalat fogja építeni azt az új gyárat, amelyben a Customcells technológiájával évente nagyjából 100 megawattórányi szilícium-anódos lítiumion-akkumulátorcella készül majd.

A szilícium-anódos cellák általános célra nem igazán alkalmasak: fagypont alatt nagyon gyenge a teljesítményük, és az élettartamuk sem túl hosszú. Cserébe nagyobb energiasűrűséget, valamint gyorsabb töltést és energialeadást ígérnek, így a Porsche szerint főleg a versenysportban, esetleg néhány utcai sportkocsiban vehetik majd hasznukat – értelmezi a hírt a Totalcar. A tervezett új akkukhoz passzoló modelljei egyelőre a Porschének sincsenek.

Körrekord a Nürburgringen a Porsche 911 GT2 RS modellel 2021 júniusában. Ez még távolról sem az az autó, amelybe majd az új akku épül
Fotó: Porsche Press Services/Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG//Porsche Cars North America

A tervek szerint 2024-ben indulhat a gyártás az új üzemben. Még nincs kijelölve az építkezés helyszíne, de mivel Baden-Württemberg tartomány is hozzájárul anyagilag a projekthez 60 millió euróval, így a Porsche biztosan nem fog messzire menni a stuttgarti otthonától.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam