2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pozsonyból Nyitrára repült a szlovák repülő autó

Ugyan a légszennyezettség és a légkörbe jutó üvegházgázok által hajtott globális felmelegedés problémáit nem ez a csodajármű fogja megoldani, mégis nagy hír, hogy nem Los Angelesben vagy Las Vegasban, hanem Nyitrán landolt próbaútja után az AirCar fantázianévre keresztelt repülő autó prototípusa.

Gondolta volna, hogy a Szárnyas Fejvadászhoz hasonló jövő nem Amerikában, hanem Szlovákiában jön majd el? – teszi fel a költői kérdést a 444.hu újságírója a hírben, melyből kiderül, hogy Pozsony és Nyitra között nemrég a levegőben tette meg az utat egy repülő autó prototípusa.

Ez itt Pozsony városa, innen szállt fel a repülő autó, hogy azután nagyjából 95 kilométerrel távolabb, Nyitrán landoljon Fotó: MTVA Fotó/Molnár-Bernáth László

Az AirCar Štefan Klein találmánya, aki 25 éve foglalkozik kitartóan minden kudarc és rossz ómen ellenére a repülő autó kifejlesztésével. 2015-ben egy légi bemutató során az akkor még Aeromobilnak hívott prototípus lezuhant, most viszont az AirCar már túl van 40 óra tesztrepülésen. Kicsit ugyan még döcögős a használata, hiszen 2 perc és 15 perc alatt tud váltani földiből légi üzemmódba, és egyelőre benzines BMW motorral működik, de azért már így is érezhetjük egyre erősebben fújdogálni a jövő szelét.

Az AirCar weboldala ezen a linken érhető el.

A szuper jármű az alábbi videón látható bizonyítás közben.

Most először bizonyított a repülő autó két város közötti távon Fotó: KleinVision/YouTube.com
Neked ajánljuk
Szélvédők újrahasznosításával próbálkozik az Audi Nagyra törők a tengeri szélenergiával kapcsolatos tervek Európában A siker titka vidéken, 15. rész – Falusi Fortélyok Iskolája (videó) Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam