2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elegancia és vadság: az Audi hibrid terepjáróval készül a Dakarra

2020. év végén jelentette be az Audi, hogy indul a 2022-es Dakaron. Az alkalomra kifejlesztett gépet a villanyautosok.hu nemes egyszerűséggel hibrid terepszörnyetegnek, bestiának becézi. A fejlesztésben a személyautós részleg is részt vesz, hogy a gyártó utcai járművei is gazdagodjanak a tapasztalatokkal.

Az Audi RS Q e-tron nem más, mint egy olyan hatótávnövelős elektromos autó, amelynek 370 kilós, 50 kilowattórás akkumulátorát a DTM-sorozatból kölcsönzött kétliteres TFSI-motor tölti menet közben.

Mivel a TFSI belső égésű motor a 4500-6000-es rpm-tartományban működik, egy kilowattóra energia előállításához jóval kevesebb mint 200 gramm szén-dioxidot bocsát ki – írja a villanyautosok.hu portál az autógyártó sajtóközleménye alapján.

Út a Dakarra – az Audi RS Q e-tron tesztje Fotó: Audi Communications Motorsport/Malte Christians

Az RS Q e-tron terep-versenyautóban három, az Audi e-tron FE07 Formula–E versenyautóban is használt villanymotor dolgozik, mindkét tengelyen egy-egy, a harmadik pedig az akkumulátor töltéséért felel a TFSI-vel együtt.

A rendszer összteljesítménye 680 lóerő.

A 2022-es Dakar január 2. és 14. között tart majd, az útvonal a szaúd-arábiai Ha’il városából vezet Dzsiddába.

Képekért és az RS Q e-tron tesztelését bemutató 16 perces videóért kattintson a villanyautosok.hu szakportál cikkére.

Két rövid ízelítőt alább is talál.

Az Audi útja a Dakarra Forrás: Audi/YouTube.com
Az Audi RS Q e-tron fejlesztése Forrás: Audi Club North America/YouTube.com
Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót Kizárólag villanyautó lesz a következő Audi A3 A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam