2021. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Talán már idén ősszel, Münchenben megmutatják az elektromos G-osztályt

Egy ideje már biztosra lehetett tudni, hogy hamarosan elkészül a Mercedes-Benz G-osztály elektromos változata, de az első hírek még arról szóltak, hogy 2024-es bemutató várható. A legfrissebb sajtóhírek szerint viszont már a 2021-es Müncheni Autószalonon megmutatják a villanyos tanulmányautót.

Bár a G-osztály célközönsége talán pont elvolna még pár generációt villanyhajtás nélkül, a szigorodó kibocsátási flottaátlagok miatt a Mercedesnek hamarosan nagyon drága lesz kínálatban tartania egy olyan nehéz, nagy motoros, rossz légellenállású, összességében nagyon pazarló autót, mint amilyen a G – írja a Totalcar arra következtetve, hogy

Európában mindenképp szükség lesz
a G-osztályból egy tisztán elektromos változatra.

Ola Kallenius, a Mercedes vezérigazgatója már 2019 végén elismerte, hogy dolgoznak a G-osztály elektromos változatán, de akkor még az évtized közepére jósolta az eredményt. Jelen állás szerint viszont annyira sürgetik az elektromos fejlesztéseket, hogy már idén szeptember elején látható lesz egy előrehaladott állapotú tanulmány. Sőt, a német sajtó szerint 2023-ban jöhet a sorozatgyártás – jegyzi meg az autós oldal.

Ez még a klasszikus G-osztály 2020 júliusából Fotó: Mercedes-Benz G-Class 2020/Daimler Global Media Site

A Totalcar végezetül felveti azt az érdekes problémát, hogy mivel az első elektromos verzió még nem szakad el a belső égésű motorral szerelt változat padlólemezétől, ezért

az elektromos hajtást a jelenlegi
G-osztályba kell valahogy belepasszírozniuk a mérnököknek.

Az egyelőre EQG néven futó új modell így akár 3 tonnás is lehet, hiszen, ahogy ez fentebb már szóba is került, a klasszikus G-osztály eleve nehéz autó.

Neked ajánljuk
Van 10 perced? – Ismerkedj meg 10 meglepően apró elektromos autóval Vagy elektromos lesz a következő Honda NSX, vagy nem lesz semmilyen? A megújuló energia felé fordul az IKEA Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm)
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam