2021. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mennyit nyerhet vele a Tesla, ha mindenki használhatja a Superchargereket?

Elon Musk a Twitteren megerősítette, hogy a Tesla 2022 szeptemberéig megnyitja mindenki előtt a Supercharger-hálózatát, a Goldman Sachs pedig kíváncsiságból készített rá egy előzetes számítást, hogy mennyi pénzt is hoz majd a kasszára a Teslának ez a csak első blikkre nagylelkű gesztus.

Becslésük szerint a Tesla több mint 25 milliárd dollár éves pluszbevételre is szert tehet az üzleti húzás nyomán hosszabb távon – írta meg a hvg.hu.

A Teslának globálisan több mint 3000 töltőállomása van, ezeken körülbelül 25 ezer autót lehet tölteni. Az Egyesült Államokban a Superchargerek forgalmas, nagy kihasználtsággal működő parkolókban találhatók, emellett az autógyártó különböző szállodákkal, éttermekkel, bevásárlóközpontokkal és üdülőhelyekkel együttműködve úgynevezett „célállomás-töltőket” is üzemeltet. A Goldman Sachs szerint Tesláé a világ legnagyobb gyorstöltőhálózata.

Tesla a Superchargerek megnyitásával sok pénzt kereshetne Fotó: Courtesy of Tesla, Inc./Tesla Gallery

A Goldman Sachs számításai alapján a jelenlegi hálózaton már töltőhelyenként napi 5 feltöltéssel számolva is 479 millió dolláros lesz az eredmény, de ez változhat annak függvényében, hogy mennyiért adja majd a cég az áramot.

Ha félmillió töltőegységgel számolnak, a Tesla több mint 25 milliárd bevételt érhet el. Persze ehhez először szükség volna arra a félmillió töltőfejre.

Neked ajánljuk
Budapestre is megérkezett a Tesla Model Y Sorozatgyártásra kész az ultrarcuki elektromos minijármű Van 10 perced? – Ismerkedj meg 10 meglepően apró elektromos autóval Nemzetközi összefogásra lenne szükség az Antarktisz megmentéséhez A vízlábnyomának megzabolázásával folytatja a zöldülést a Google
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam