2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vagy elektromos lesz a következő Honda NSX, vagy nem lesz semmilyen?

A Honda hibrid sportautója, az NSX egy frissített változattal, a vadiúj Type S-sel éppen elbúcsúzni készül, amikor a gyártó amerikai luxusmárkájának, az Acurának az alelnöke arról tesz sejtelmes kijelentéseket, hogy a következő sportautójuk csak akkor készül el, ha lesz vele új mondanivalójuk.

„A Honda NSX valószínűleg napjaink egyik legkomplikáltabb hajtásrendszerű autója, nem csoda, hogy a 2015-ös bemutató óta nem nyúltak hozzá a három villanymotor és egy ikerturbós V6-os finom összhangján alapuló rendszerhez. A meglepetés az, hogy most, hogy mégis megtették, összesen 26 lóerő többletteljesítményt sikerült kihozni a rendszerből” – írta augusztus 13-án, pénteken a Totalcar.

A frissen bemutatott hibrid, az NSX Type S főként az Acura név alatt készül, a 350 példányból 300-at szánnak ugyanis Észak-Amerikába, és csak ötven Honda jelvényes autó marad a többi vevőnek.

Ezzel a típussal a hibrid NSX el is búcsúzik, a Type S-ek elkészítése után leállítja a gyártást a Honda.

Az első Acura NSX Type S több mint 1 millió dollárért talált gazdára a Monterey Car Week Muceum aukcióján augusztus 14-én, a teljes összeget jótékonysági célokra fordítják Fotó: Acura Newsroom/Honda Auto News

„Akkor készítünk újabb NSX-et, ha ezzel valamilyen mondanivalónk van. Az első generáció benzines volt. A második hibrid. És lesz egy következő is” – idézi már friss cikkében a Totalcar Jon Ikeda, az Acura alelnökének szavait.

A Honda luxusmárkájának alelnöke tehát nyíltan ki nem mondva utalt rá, hogy a cég következő sportkocsijának elektromosnak kell lennie.

A modellen elég nagyot bukott a gyártó, fűzi hozzá a hírhez az autós szaklap. Ikeda szerint az NSX ugyanakkor értékes tapasztalatokat hozott számukra a hibrid hajtásrendszerek terén.

Neked ajánljuk
Van 10 perced? – Ismerkedj meg 10 meglepően apró elektromos autóval A megújuló energia felé fordul az IKEA A legeltetés mint védekezés Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam