2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ősszel bemutatják a BMW üzemanyagcellás X5-ösét

Idén szeptemberben a Müncheni Autószalonon bemutatkozik a BMW hidrogénes X5 modellje. Aki arra jár, ki is próbálhatja a vásár területén, a kiállítócsarnokok között. A gyártó tesztelési lehetőségként fogja fel ezt az alkalmat, egyelőre ugyanis a fejlesztés a cél. A sorozatgyártásra még egy-két évet várni kell.

Az új iX5 a sűrített hidrogén és a légköri oxigén kölcsönhatásából előállított villamos energiával 170 lóerős teljesítményre lesz képes, az akkumulátorainak hála azonban lesz benne bőven tartalék: rövid ideig akár 370 lóerő fölötti teljesítményt is le tud majd adni – sorolja a Totalcar autós oldal az ősszel bemutatkozó modellről szivárgó információkat.

Akárcsak a 2019-ben megmutatott
i Hydrogen Next tanulmányautó, az iX5 is két szénszálas tartályban tárolja majd a hidrogént, 700 bar nyomáson.

Az alap technikai paraméterek tehát már ismertek, a szériagyártásig hátralévő egy-két év a finomhangolásról és a tesztelésről szól majd – foglalja össze a szakoldal.

A BMW iX5 Hydrogent ősszel bárki kipróbálhatja Münchenben, az Autószalonon Fotó: BMW GROUP/PressClub Global

Ilyen nyilvános teszt lesz majd maga a Müncheni Autószalon is.

A BMW bevallása szerint azért a benzines X5-öst vették alapul, mert a fejlesztésre koncentrálnak, tehát egyelőre még nem arculatában és felépítésében is új hidrogénes jármű létrehozására törekszenek. Azt is mondták azonban, hogy ettől függetlenül egy-két éven belül piacra szeretnék dobni az iX5-öst.

Neked ajánljuk
A BMW magyarországi üzeme teljesen lemond a fosszilis tüzelőanyagokról A szupercuki elektromos apróságból tűzoltó lett Algoritmus segítségével csökkenteni a dugót Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam