2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óvatosan állt neki a Ford, de most felgyorsítják az elektromos pick-up gyártását

Úgy néz ki, a Fordnál sem számítottak arra a magas szintű érdeklődésre, amelyet az elektromos F-150-változat hozott a cégnek – kezdi cikkét a Totalcar. Amerika kedvenc autóját 2021 tavaszán mutatta be a gyártó elektromos kivitelben, és úgy tűnik, az új modell pillanatok alatt a szívekbe lopta magát.

Ahogyan arról a Totalcar egy korábbi cikkben beszámolt:

Amerikában már jó ideje többen vesznek terepjárót, szabadidő-autót és pick-upot, mint személyautót, és az abszolút kedvenc már vagy negyven éve a Ford platós
F–sorozata.

A Ford F-150 Lightning Platinum a városban Forrás: Ford Motor Company/Ford Media Center

Az autós szakoldal arra is felhívta akkor a figyelmet, hogy

az elektromos F-150 Lightning révén új fokozatba kapcsolhat Észak-Amerikában az elektromos átállás.

Az új teljesen elektromos F-150 Lightning Forrás: Ford Motor Company/YouTube.com

Az új modellnek ráadásul a teljesítménye, a hatótávja és az ára is a vásárlók megelégedését szolgálhatja – állt a cikkben.

A Totalcar friss híre már arról szól, hogy a Ford a megrendelések alapján megkétszerezi a gyártás felfuttatásának ütemét.

A Ford F-150 Lightning Platinum túrázáshoz Forrás: Ford Motor Company/Ford Media Center

Sajtóértesülések szerint a gyártó korábban úgy számolt, hogy 2024-re évi 40 ezer autót gyárt majd az F-150 elektromos változatából, ez a szám nőtt most
80 ezerre.

A Lightning utódjából, amely 2025-re várható, pedig már eleve évente 160 ezret készülnek gyártani – jegyzi meg az autós szakoldal.

A Ford F-150 Lightning Platinum munkához Forrás: Ford Motor Company/Ford Media Center

Az autó 2022 tavaszától érkezik majd meg a vásárlókhoz. A képeken és a videóban preprodukciós modellek, számítógéppel létrehozott képek láthatók.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam