2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sorozatgyártásra kész az ultrarcuki elektromos minijármű

Hat évig dédelgette, fejlesztgette és finomítgatta a Micro Mobility Systems a Microlino névre keresztelt minijárművét, mire végre elkészült belőle a sorozatgyártásra érett verzió, hivatalos nevén a Microlino 2.0. A svájci startup a Müncheni IAA Mobility 2021 kiállításon el is árulta róla a legfontosabb tudnivalókat.

Az L7e kategóriába sorolandó négykerekű motorkerékpár akkumulátor nélkül 435 kilogrammot nyom. Névleges motorteljesítménye 12,5 kilowatt, ami akár 19 kilowattig is emelkedhet 118 newtonméter nyomatékkal. A végsebesség 90 kilométer per óra – sorolja az alapvető információkat a kisautóról a villanyautosok.hu.

A Microlino 2.0 sorozatgyártás előtti harmadik prototípusa Fotó: Microlino AG/Microlino News/Micro Mobility Systems AG

A Microlinót három különböző méretű akkumulátorral lehet megrendelni. A legkisebb kapacitása 6 kilowattóra, a közepesé 10,5, a legnagyobbé pedig 14 kilowattóra, de a legutóbbi csupán jövő nyáron csatlakozik a kínálathoz. A kicsi és a nagy akku AC-töltése 4 órát vesz (majd) igénybe, míg a közepesé csak hármat. A hatótávolság előreláthatólag 95, 175, és 230 kilométer körül alakul.

Microlino 2.0 – Az első tesztvezetés a második prototípussal Forrás: Microlino/YouTube.com

Az electrive.com információi szerint a Microlino 2.0 három kiadásban lesz elérhető. Az Urban Edition a Microlino esszenciáját nyújtja át megrendelőinek, egyszerű és stílusos. A Dolce Edition egy csipetnyi retro életérzéssel és feltűnő színekkel (Paris Mint, Milano Red, Zurich Blue) érkezik. A Competizione Edition futurisztikus dizájnt kapott matt színekkel (Gotham Anthracite, London Green, Torino Aluminum) és fényes fekete tetővel.

Itt (is) nyílik a Microlino Fotó: Microlino AG/Microlino News/Micro Mobility Systems AG

A villanyautosok.hu cikkéből további érdekes információk is kiderülnek a elektromos autós szakportál által csak cukiságbombának nevezet Microlinóról.

Neked ajánljuk
Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam