2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rolls-Royce Spectre – Az elektromos luxusautó

A Rolls-Royce Motor Cars bemutatta portfóliójának elektromosítására vonatkozó terveit, egyúttal bejelentette az első teljesen elektromos Rolls-Royce modellt is, amelynek a titokzatos Spectre nevet adta a fantázianevekre is sokat adó luxusautó-gyártó.

Torsten Müller-Ötvös, a luxusmárka vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy a vállalat névadói, Charles Rolls és Sir Henry Royce már a 20. század legelején is kísérleteztek az elektromos meghajtással, ideálisnak tartották volna ezt a zaj-, füst- és vibrációmentes megoldást. Azóta a Rolls-Royce többször is visszatért az elektromos autózás gondolatához, és új meg új koncepcióautókkal készülve leste a megfelelő pillanatot a változásra.

A Spectre nem tanulmányautó, közúti tesztelése ugyanis hamarosan megkezdődik, 2023 utolsó negyedévében pedig már az első vásárlóknál lesznek az első szériagyártott darabok.

A Spectre olyan lavinát indít el a cégen belül, amely maga alá temet mindenfajta hagyományos hajtásláncot, a legendás 12 hengeres motorok gyártását is: 2030-tól tisztán villanyautó-márka lesz a Rolls-Royce

– írja a bejelentésről beszámoló villanyautosok.hu.

Tökéletesen hangtalan és kibocsátásmentes – Rolls-Royce Spectre Fotó: Rolls-Royce Motor Cars Pressclub

A Spectre a padlólemezét nem a BMW-től, az anyavállalattól kölcsönzi, hanem a márka saját, a Phantom 2017-es debütálása óta használt, alumínium architektúráját kapja. Ezt eleve úgy tervezték, hogy ne csak különböző belső égésű motorokhoz passzoljon majd, hanem alternatív hajtásláncokhoz, például az elektromos hajtáshoz is megfelelő legyen.

Így biztosítja a luxusautó-gyártó, hogy ne kelljen a cégcsoporttal ilyen módon közösködni, és a jövő Rolls-Royce-modelljeinek tervezésénél se kelljen kompromisszumokat kötni. 

Az elektromos autós szakportál értesülései szerint műszaki részletekről még nem volt szó, és a végső dizájnt sem fedte fel a gyártó.

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót Kizárólag villanyautó lesz a következő Audi A3 A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam