2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem ördögtől való ötlet az okostöltő otthonra, sőt!

Elektromos autók esetében az otthoni fali töltő elsőre szimpla marketingfogásnak tűnhet. Miért is költenénk 200-300 ezer forintot egy külön, falra szerelt, fixen bekötött EVSE-re, ha az autónkhoz csomagolt mobil megoldással a konnektorról is tölthetünk? – teszi fel a kérdést a villanyautosok.hu.

A fali töltők két legfontosabb tulajdonsága a gyorsaság és a biztonság. Nagyobb teljesítmény leadására képesek, és biztosan nem fognak sem túlhevülni, sem leolvadni, mint egy pár száz forintos fali konnektor.

Egyes okostöltők már azt is figyelik, mennyi áramot vesz fel éppen az adott háztartás, és csak a maradékot adják a kocsinak.

Így nem kell előre kitalálni, mennyi áramot kaphat az autó, előzetes korlátozás nélkül pedig mindig a lehető leggyorsabban lehet tölteni.

A képen az első, pályázaton támogatott BMW i3-as elektromos autót töltik 2016-ban, a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt Fotó: MTI Fotó/Máthé Zoltán

Az AGT új modellje még ennél is többre képes: dinamikusan osztja meg az elérhető teljesítményt két autó között is, így nem kell éjjel átdugni a kábelt a család egyik e-autójából a másikba 

részletezi az e-autós szakportálon Biró Balázs.

A villanyautosok.hu szakírója beruházott egy ilyen fali okostöltőbe, és videóriportban számol be róla, hogyan telepítette azt saját otthonában az AGT szakembere segítségével, okosan és biztonságosan.

Villanyautó-töltés otthon, fali okostöltőről Forrás: Villanyautósok/YouTube.com

„Az AGT töltőállomásokat tervez és fejleszt elektromos járművek számára, egyfázisú és háromfázisú hálózatokhoz, melyek alkalmasak otthoni, nyilvános és ipari felhasználásra egyaránt” 

írja magáról bemutatkozásában az okostöltőt kifejlesztő vállalkozás.

Az elektromos autók otthoni töltéséről itt lehet tovább olvasgatni.

Neked ajánljuk
A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam