2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jönnek a Xiaomi elektromos autói

Szóvivőjük friss nyilatkozata alapján 2024 első felétől saját elektromos autókat akar tömegesen gyártani az eddig főleg okostelefonok és okosotthoneszközök gyártásával foglalkozó kínai cég, a Xiaomi.

A kijelentés eredetileg egy befektetői rendezvényen hangzott el, először a helyi média vette át, majd később a vállalat is megerősítette, hogy új célkitűzésük az elektromos autók gyártása, akár három éven belül. A hírt Cang Ce-jüan (Zang Ziyuan), a Xiaomi nemzetközi marketingrészlegének egyik igazgatója a kínai közösségi média egyik csatornáján, a Weibon is megosztotta.

Fotó: Pixabay / Autoknipser

A Xiaomi márciusban azt közölte, hogy a következő tíz évben körülbelül 10 milliárd dollárt fognak az új elektromosautó-részlegükbe fektetni, amelynek üzleti bejegyzése augusztusban zárult le.

A Xiaomi azt még nem közölte, hogy teljesen önállóan akarnak-e elektromos autókat gyártani, vagy pedig valamelyik autógyártó partnereként szállnának be az autóiparba.

Neked ajánljuk
Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ Amikor a pohár félig üres – A beígért bosszantó hibák a Honda e-ben A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam