2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jönnek a Xiaomi elektromos autói

Szóvivőjük friss nyilatkozata alapján 2024 első felétől saját elektromos autókat akar tömegesen gyártani az eddig főleg okostelefonok és okosotthoneszközök gyártásával foglalkozó kínai cég, a Xiaomi.

A kijelentés eredetileg egy befektetői rendezvényen hangzott el, először a helyi média vette át, majd később a vállalat is megerősítette, hogy új célkitűzésük az elektromos autók gyártása, akár három éven belül. A hírt Cang Ce-jüan (Zang Ziyuan), a Xiaomi nemzetközi marketingrészlegének egyik igazgatója a kínai közösségi média egyik csatornáján, a Weibon is megosztotta.

Fotó: Pixabay / Autoknipser

A Xiaomi márciusban azt közölte, hogy a következő tíz évben körülbelül 10 milliárd dollárt fognak az új elektromosautó-részlegükbe fektetni, amelynek üzleti bejegyzése augusztusban zárult le.

A Xiaomi azt még nem közölte, hogy teljesen önállóan akarnak-e elektromos autókat gyártani, vagy pedig valamelyik autógyártó partnereként szállnának be az autóiparba.

Neked ajánljuk
Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam