2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a gazdájánál a világ legelső elektromos pick-upja

A villanyautós startupok közül kiemelkedik a Rivian. 2018 novemberére a villanyautosok.hu szakportál mércéje szerint is csinos prototípust sikerült összehoznia a cégnek a legnépszerűbb amerikai szegmensben, 2021 szeptemberében pedig beindult a világ első teljesen elektromos pick-upjának sorozatgyártása is.

A vállalat az Egyesült Államokban, az Illinois állambeli Normal városában vásárolta meg a Mitsubishi egy bezárt autógyárát, itt készül szeptember közepétől az első szériaérett autójuk, az R1T pickup – számolt be az áttörésről a villanyautós portál.

Az R1T közelről Fotó: Rivian Newsroom

A Rivian alapítója és vezérigazgatója, RJ Scaringe akkor egy Twitter-bejegyzésben tette közzé a jó hírt, amely azzal a felkiáltással végződött: a cég csapata alig várja, hogy az első autók megérkezzenek a vásárlókhoz.

Ennek is eljött az ideje. Egy október 23-i tweetből ugyanis kiderült, hogy az autó kiszállítása is megkezdődött, ami újabb mérföldkövet jelent a startup, valamint az amerikai autópiac történetében.

Az R1T távolról Fotó: Rivian Newsroom

„Travis Munson valószínűleg a legelső vásárló, aki átveheti a Rivianját, ám meg kell említeni, hogy ő a gyártó alkalmazottja, így a teljesen független beszámolókra még egy kicsit várnunk kell” – jegyezte meg az ünnepi pillanattal kapcsolatban a Twitter-bejegyzést szemléző villanyautosok.hu.

Aki mégsem szeretne várni az alaposabb értékelésre, annak itt ez a videó (Auto Focus! 1. évad, 8. epizód) Forrás: Marques Brownlee/YouTube.com

Munson mindenesetre rögtön meghajtotta új R1T-jét, és több fotóval is meglepte a kíváncsi elektromosautó-rajongókat, a képek ide vagy ide kattintva nézegethetők. De a legviccesebb talán az a videó, amelyik bizonyítja, hogy az elektromos pick-upnak bizony élőben is több kíváncsi szemlélője akad.

Áttörés az amerikai autópiacon Fotó: Rivian Newsroom

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Ford is rajta van az ügyön, hogy elektromos kivitelben is a rajongókhoz guríthassa ikonikus pick-upját. A legendás gyártó, úgy tűnik, kicsit lemaradt, az első F-150 Lightning modelleket csak 2022 tavaszán szállítják majd ki.

Neked ajánljuk
Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam