2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új szakaszba lép a debreceni BMW-s fejlesztés

Az előkészítési munkálatok után 2021-ben kiépítették a helyszíni infrastruktúrát, és most is tart a vízi létesítmények energiaellátásának kiépítése, az utak és a parkolók kialakítása – írja a villanyautosok.hu portál a BMW debreceni beruházásáról.

A jövő év elején megkezdődik a gyár első épületeinek, a központi irodaháznak, illetve a képzési központnak a kivitelezése is. A rákövetkező hónapokban megindulnak a technológiai épületek (például présüzem, karosszériaüzem, festőüzem és összeszerelő üzem) létesítésére vonatkozó pályázati eljárások is.

„Professzionális az együttműködésünk Debrecen városának vezetésével és Magyarország kormányával, minden megállapodásunk teljesült. Nagyon elégedett vagyok a telephely építési projektjének előrehaladásával is”

– mondta a villanyautosok.hu szerint Michele Melchiorre, a BMW Manufacturing Hungary Kft. vezérigazgatója.

BMW Group jövőbeni debreceni gyára Fotó: BMW Group

Az első tisztán elektromos járművek a tervek szerint az évtized közepén hagyhatják el a gyártósort.

A debreceni üzem a Neue Klasse számára épül, amely az alapoktól elektromos hajtáshoz tervezett architektúrát jelent a kompromisszummentesség jegyében.

A BMW karrieroldalán számoltak be a debreceni gyárépítés aktuális állásáról, és a pozíciókra is itt lehet majd jelentkezni.

Neked ajánljuk
Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán Virágzó mézontófűmező (képgaléria) A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam