2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ

Azok a villanyautósok, akik a MOL Plugee 81 állomásból álló magyarországi töltőhálózatának valamelyikét választják, 100 százalékban megújuló forrásból származó, tiszta elektromosságot tölthetnek az akkumulátorukba – adta hírül a villanyautosok.hu elektromos autózással foglalkozó szakoldal.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által tanúsított zöldáram ráadásul szél- és vízerőművekből származik, így sem szén-dioxid-kibocsátással, sem radioaktív hulladék keletkezésével nem járt az előállítása.

A MOL Plugee 81 állomásból álló magyarországi töltőhálózatán 100 százalékban tiszta áramot lehet tölteni Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

A Mol töltésenként nagyjából 14 kilogram szén-dioxid kibocsátásának megelőzésével, illetve elkerülésével számol. A vállalatcsoport célja az, hogy 2030-ig 30 százalékkal csökkentse szén-dioxid-kibocsátását, 2050-ig pedig elérje a karbonsemlegességet.

„A megújuló energiaforrásból származó villamos energia biztosításával újabb lehetőséget kínálunk az autósok számára, hogy csökkentsék karbonlábnyomukat. A zöldáram használatával ugyanis egy átlagos elektromos autó éves szinten jelentős, akár 2 tonna szén-dioxid-kibocsátásmegtakarítást is elérhet. A mostantól zöldenergia-bázisú elektromos autós szolgáltatásunk a világviszonylatban emelkedő villamosenergia-árak ellenére sem kerül többe a megszokotthoz képest” 

idézte Tóth-Fekete Róbertet, a Mol-csoport Alternative Fuels területének vezetőjét a villanyautosok.hu.

Neked ajánljuk
Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam