2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még van sofőr, de már nem ér a műszerfalhoz

Az East Japan Railway Company önvezető szuperexpresszt fejleszt, mert a vasúti közlekedéssel foglalkozó vállalat attól tart, hogy Japán népességének elöregedése és a szigetországban jellemző alacsony születésszám miatt hamarosan nem számíthatnak elegendő munkaerőre, így nem lesz elég mozdonyvezetőjük.

Már meg is tartották az automata rendszerrel felszerelt, 12 kocsiból álló sinkanszen szerelvény, nemzetközi becenevén „bullet train” első tesztmenetét Niigata prefektúrában, a Tokiót Niigatával összekötő Jōetsu Shinkansen vonalon.

A tesztre a sajtót is meghívták.

Az East Japan Railway a Tokiót Niigatával összekötő Jōetsu Shinkansen vonalon tesztelte önvezető szupervonatját Forrás: Nippon TV News 24 Japan

A teszt során egy 5 kilométeres szakaszt tett meg a vonat oda-vissza. A mozdonyvezető bent ült ugyan a fülkében, de az indítást és a fékezést is az automata rendszer végezte.

A sinkanszen egyelőre csak 100 kilométer per órás sebességre gyorsult fel, de ez hibátlanul sikerült – számolt be a bemutatóról az NHK WORLD-JAPAN cikke alapján a 444.hu hírportál.

Neked ajánljuk
Amikor a pohár félig üres – A beígért bosszantó hibák a Honda e-ben Újabb invazív bogár jelenthet veszélyt Félbehagyták a világ első ökológiaiállam-kísérletét Jól áll a madárvédelem és az áramszolgáltatók összefogása Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam